Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Βρετανία: Eως την 1η Απριλίου πρέπει να έχουν εμβολιαστεί οι υγειονομικοί
[Protagon]: Βρετανία: Eως την 1η Απριλίου πρέπει να έχουν εμβολιαστεί οι υγειονομικοί

[Protagon]: Βρετανία: Eως την 1η Απριλίου πρέπει να έχουν εμβολιαστεί οι υγειονομικοί

Οι υγειονομικοί στην Αγγλία θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 έως την 1η Απριλίου, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ, καθιστώντας τον εμβολιασμό υποχρεωτική προϋπόθεση για την απασχόληση εκείνων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της Εθνικής Αρχής Υγείας (NHS).

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προσπαθεί να χειριστεί έναν δύσκολο χειμώνα για το σύστημα υγείας της χώρας του, χωρίς την επιβολή οικονομικά ζημιογόνων lockdown, με στόχο να βοηθήσει στην προστασία έναντι της διασποράς της Covid-19.

Ο Τζάβιντ είπε πως έπρεπε να ισορροπήσει το οφέλη στους ασθενείς και τους συναδέλφους με την ανησυχία ότι οι εργαζόμενοι ενδεχομένως θα αποφασίσουν να αφήσουν τις δουλειές τους παρά να εμβολιαστούν. Επισήμανε πως οι πιέσεις στον εργασιακό χώρο αποτελούν έναν λόγο που το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί έως την άνοιξη.

«Όλοι όσοι εργάζονται στο NHS και την κοινωνική πρόνοια θα πρέπει να εμβολιαστούν. Πρέπει να αποφύγουμε το κακό που μπορεί να προληφθεί και να προστατεύσουμε τους ασθενείς στο NHS, να προστατεύσουμε τους συναδέλφους στο NHS και φυσικά να προστατεύσουμε το ίδιο το NHS», επισήμανε ενώπιον του κοινοβουλίου.

«Σκοπεύουμε η εφαρμογή του όρου αυτού να επιβληθεί από την 1η Απριλίου» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον βρετανό υπουργό Υγείας, θα υπάρξουν εξαιρέσεις για εκείνους που δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους και για εκείνους που δεν έρχονται σε άμεση επαφή με τους ασθενείς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!