Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Βορίδης: Κανονικά οι παρελάσεις παρά την επιδημιολογική έξαρση στη Θεσσαλονίκη
[Protagon]: Βορίδης: Κανονικά οι παρελάσεις παρά την επιδημιολογική έξαρση στη Θεσσαλονίκη

[Protagon]: Βορίδης: Κανονικά οι παρελάσεις παρά την επιδημιολογική έξαρση στη Θεσσαλονίκη

Θα γίνουν ή δεν θα γίνουν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, που είναι ήδη σε μίνι lockdown και βρίσκεται αντιμέτωπη με μια επιδημιολογική έξαρση; Την περασμένη Πέμπτη, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης είχε πει μεταξύ άλλων ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της κάθε περιοχής –«η Θεσσαλονίκη μπαίνει στο “κόκκινο”. Ό,τι αποφάσεις ληφθούν για τις παρελάσεις, για τις περιοχές που είναι στο “κόκκινο”, θα ισχύουν και στη Θεσσαλονίκη», είχε εξηγήσει.

Τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ξεκαθάρισε ότι η παρέλαση θα διεξαχθεί κανονικά, παραπέμποντας μάλιστα σε απόφαση που θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και ερωτηθείς για τις παρελάσεις, ο υπουργός Εσωτερικών εξήγησε πως θα γίνουν κανονικά, «με τήρηση των υγειονομικών μέτρων και ισχυρή παρότρυνση για χρήση της μάσκας». Εξήγησε, δε, ότι από τη στιγμή που «έχουμε άνοιγμα των περισσότερων δραστηριοτήτων, προφανώς αυτό γίνεται με κάποιους περιορισμούς».

Διευκρίνισε επίσης ότι δεν υπάρχει σκέψη για παρέλαση μόνο με εμβολιασμένους, ενώ δεν θα υπάρχουν και προσκλήσεις, όπως είχε συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν.

Οπως επεσήμανε, όμως, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, «το κυρίαρχο μέτρο θα είναι η ισχυρή σύσταση για χρήση προστατευτικής μάσκας».

Τέλος, αναφερόμενος στη γενική πορεία του κορoνοϊού στη χώρα, ο υπουργός είπε: «Αν και δεν χειρίζομαι το θέμα, κοιτώ την πίεση στο σύστημα υγείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!