Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Βορίδης: Το 72% πέρασε τις εξετάσεις ιθαγένειας – ο Τσίπρας είπε ότι δεν θα μπορούσε
[Protagon]: Βορίδης: Το 72% πέρασε τις εξετάσεις ιθαγένειας – ο Τσίπρας είπε ότι δεν θα μπορούσε

[Protagon]: Βορίδης: Το 72% πέρασε τις εξετάσεις ιθαγένειας – ο Τσίπρας είπε ότι δεν θα μπορούσε

Σε συνέντευξή του στο κανάλι της Βουλής, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, κλήθηκε να απαντήσει στην κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για τις εξετάσεις απόκτησης του Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (Π.Ε.Γ.Π ) και τη δήλωσή του στη ΔΕΘ ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση ιθαγένειας είναι τόσο δύσκολες που ούτε ο ίδιος δεν θα τις περνούσε.

«Αν το λέει ο ίδιος συμφωνώ με τον κ. Τσίπρα, όχι προς τις εξετάσεις και θα σας πω γιατί. Το 72% των αιτούντων πολιτογράφησης αλλοδαπών, πέρασε τις εξετάσεις. Αν ο κ. Τσίπρας δεν θα τις πέρναγε αυτό μας λέει κάτι για το επίπεδο του κ. Τσίπρα, όχι για το επίπεδο των εξετάσεων και τη δυσκολία τους», ήταν το σκωπτικό σχόλιο που επεφύλαξε ο κ. Βορίδης για όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα της ΔΕΘ.

Οπως σημείωσε ο υπουργός, την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ «επί 4,5 χρόνια δεν απαντούσαν σε 34 χιλιάδες αιτήσεις για πολιτογράφηση. Διότι είχε διαμορφωθεί μια διαδικασία απολύτως αδιάφανη και απολύτως υποκειμενική, η οποία γεννούσε διαφθορά».

«Δεν λέω ότι το έκαναν επίτηδες, λέω ότι διαμόρφωσαν το πλαίσιο και εκεί επίορκοι υπάλληλοι που σήμερα κατηγορούνται, βρήκαν αυτό το πλαίσιο και εκεί δημιούργησαν “τρύπες”, από τις οποίες η ιθαγένεια χορηγείτο με κριτήρια απολύτως διεφθαρμένα ή υποκειμενικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!