Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Βηρυτός: Ο φυγάς Κάρλος Γκον θα διδάξει τα μυστικά του καλού επιχειρηματία σε Λιβανέζους
[Protagon]: Βηρυτός: Ο φυγάς Κάρλος Γκον θα διδάξει τα μυστικά του καλού επιχειρηματία σε Λιβανέζους

[Protagon]: Βηρυτός: Ο φυγάς Κάρλος Γκον θα διδάξει τα μυστικά του καλού επιχειρηματία σε Λιβανέζους

Ο Κάρλος Γκον, ο πρώην επικεφαλής της Nissan και της Renault, που δραπέτευσε από την Ιαπωνία για να μην περάσει από δίκη, θα δώσει μία σειρά από διαλέξεις σε πανεπιστήμιο του Λιβάνου για το αγαπημένο του θέμα: τον εαυτό του.

Ο Γκον, που δραπέτευσε από την Ιαπωνία μέσα σε θήκη μουσικού οργάνου και κατέληξε στον Λίβανο, ξεκινά ένα πανεπιστημιακό πρόγραμμα διοίκησης και επιχειρήσεων.

Εννέα μήνες μετά τη δραματική απόδρασή του στη Βηρυτό από το Τόκιο, ο κάποτε ισχυρότερος άνθρωπος στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, αποκάλυψε τα σχέδιά του να αναδιαρθρώσει τη σχολή επιχειρήσεων στο Université Saint-Esprit de Kaslik (USEK), ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο στα βόρεια της λιβανέζικης πρωτεύουσας.

Ο Γκον -στον οποίο πιστώθηκε η αναβίωση της ιαπωνικής και της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας πριν ο ίδιος να βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορίες για οικονομικές ατασθαλίες, τις οποίες αρνείται- σχεδιάζει μεταξύ άλλων να εκπαιδεύσει υψηλόβαθμα στελέχη και να βοηθήσει νεοφυείς εταιρίες που δημιουργούν θέσεις εργασίας.

Οπως είπε, θα χρησιμοποιήσει την πλούσια εμπειρία του για να διδάξει στα στελέχη πώς να γίνουν αναντικατάστατα και πολύτιμα για τις επιχειρήσεις τους.

«Προφανώς δεν με ενδιαφέρει η πολιτική αλλά θα αφιερώσω χρόνο και προσπάθειες στο να στηρίξω τον Λίβανο κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο», δήλωσε ο Γκον, που έχει καταγωγή από τον Λίβανο και τη Γαλλία.

«Αφορά τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την απασχόληση και το να επιτρέψουν οι επιχειρηματίες στην κοινωνία να αναλάβει τον ρόλο της στην ανοικοδόμηση της χώρας», δήλωσε ο Γκον στη συνέντευξη Τύπου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!