Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Βέτο της Ελλάδας σε δήλωση στήριξης του ΝΑΤΟ προς την Τουρκία
[Protagon]: Βέτο της Ελλάδας σε δήλωση στήριξης του ΝΑΤΟ προς την Τουρκία

[Protagon]: Βέτο της Ελλάδας σε δήλωση στήριξης του ΝΑΤΟ προς την Τουρκία

Η Ελλάδα άσκησε βέτο στο κείμενο δήλωσης που θα εξέδιδε ΝΑΤΟ ως στήριξη της Τουρκίας έπειτα από την επίθεση στην επαρχία Ιντλίμπ κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 33 τούρκοι στρατιώτες.

Σε ρεπορτάζ του Αγγελου Αθανασόπουλου στο tovima.gr αναφέρεται ότι τη σχετική εντολή έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας προς τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ.

Αιτία το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης σε επίπεδο Αναπληρωτών Μονίμων Αντιπροσώπων είχε συμφωνηθεί κείμενο δήλωσης στο οποίο δεν είχε συμπεριληφθεί η ελληνική πρόταση για αναφορά στον σεβασμό της Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας για το Μεταναστευτικό από τον Μάρτιο του 2016.

Το ρεπορτάζ σημειώνει ότι το ελληνικό αίτημα είχε συναντήσει σφοδρή αντίσταση από χώρες όπως η Βρετανία, η Γερμανία, οι ΗΠΑ και η Γαλλία.

Επιπλέον, στο kathimerini.gr σε ρεπορτάζ του Βασίλη Νέδου επισημαίνεται ότι η τουρκική πλευρά έθεσε το ζήτημα του Προσφυγικού, με την επίκληση της αδυναμίας συντήρησης 4 εκατ. μεταναστών και προσφύγων εντός των συνόρων της. Οι μεγαλύτερες δυνάμεις του ΝΑΤΟ (ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία) έδειξαν απόλυτη κατανόηση για τις θέσεις της Τουρκίας.

Ακόμη, εκτός από τους έλληνες αντιπροσώπους, κανένας από τους υπολοίπους έθεσε το θέμα της επί της αρχής παρουσίας των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων σε μια επιχείρηση εκτός των συνόρων της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!