Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Βενιζέλος: Καμία αμφιβολία για τη νομιμότητα και τη συνταγματικότητα των απαγορεύσεων
[Protagon]: Βενιζέλος: Καμία αμφιβολία για τη νομιμότητα και τη συνταγματικότητα των απαγορεύσεων

[Protagon]: Βενιζέλος: Καμία αμφιβολία για τη νομιμότητα και τη συνταγματικότητα των απαγορεύσεων

Θέση σχετικά με το ζήτημα της απαγόρευσης των δημόσιων συναθροίσεων και της πορείας για το Πολυτεχνείο –θέμα που έχει αναδειχθεί σε πολιτικό από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, επκαλούμενοι την ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων περί αντισυνταγματικότητας της απόφασης της ΕΛ.ΑΣ– πήρε τη Δευτέρα ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και διακεκριμένος συνταγματολόγος Βαγγέλης Βενιζέλος.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό του ΣΚΑΪ και στον Παύλο Τσίμα, ο κ. Βενιζέλος παρατήρησε κατ’ αρχάς ότι «εάν επικρατούσε η κοινή λογική, το αίσθημα ευθύνης, εάν είχαμε υπερβεί το λαϊκισμό, εάν ήμασταν όλοι σοβαροί στον τόπο αυτό, δεν θα χρειαζόταν να επιβληθεί καμία απαγόρευση». Ο ίδιος τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ως προς τη νομιμότητα, τη συνταγματικότητα αυτών των απαγορεύσεων» και μάλιστα επεσήμανε το παράδοξο: «μπορούμε να έχουμε συνταγματικές απαγορεύσεις της κυκλοφορίας, της ελευθερίας της κίνησης και, ταυτόχρονα, να επιτρέπεται ένα παρεπόμενο της ελευθερίας της κίνησης δικαίωμα, που είναι η συνάθροιση;».

Είπε συγκεκριμένα ο κ. Βενιζέλος: «ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση λέει, “δεν μετέχω σε καμία συγκέντρωση, σε καμία διαδήλωση, θα τιμήσω με κατάθεση στεφάνου στο ΕΑΤ-ΕΣΑ την επέτειο”, η οποία είναι πάρα πολύ βαριά, πάρα πολύ σημαντική, δεν πρόκειται να υποστεί βλάβη εάν δεν γίνει μία χρονιά η πορεία για το Πολυτεχνείο, όπως δεν τιμήθηκαν και όλες οι εθνικές εορτές οι οποίες προηγήθηκαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!