Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Βέμπερ για Βαρώσια: Τέλος στις ενταξιακές – η Τουρκία δεν θα γίνει ποτέ μέλος της ΕΕ
[Protagon]: Βέμπερ για Βαρώσια: Τέλος στις ενταξιακές – η Τουρκία δεν θα γίνει ποτέ μέλος της ΕΕ

[Protagon]: Βέμπερ για Βαρώσια: Τέλος στις ενταξιακές – η Τουρκία δεν θα γίνει ποτέ μέλος της ΕΕ

Πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την ΕΕ, δεδομένου ότι πλέον όλοι γνωρίζουν ότι η Τουρκία δεν θα είναι ποτέ μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, υπογραμμίζει ο ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Μάνφρεντ Βέμπερ, σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Με αφορμή όσο προκλητικά ανακοίνωσε ο Ταγίπ Εντογάν από τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου για το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου – κατά παράβαση των αποφάσεων ΟΗΕ και ΕΕ- ο Μάνφρεντ Βέμπερ διερωτάται «γιατί να συνεχίζονται δαπανηρές διαπραγματεύσεις που μπορούν να οδηγήσουν μόνο σε αδιέξοδο;» κρίνοντας ότι «αυτό πρέπει πλέον να σταματήσει».

«Kαταδικάζω έντονα τις ανακοινώσεις του προέδρου Ερντογάν σχετικά με το μερικό άνοιγμα των Βαρωσίων. Αυτό δεν είναι μόνο θέμα ρητορικής, αλλά και θέμα ενεργειών», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΚΟ του ΕΛΚ

«Είναι σαφές», επεσήμανε, «ότι το τουρκικό καθεστώς απομακρύνεται από τις ευρωπαϊκές αξίες και ότι το κράτος δικαίου κινδυνεύει στη χώρα. Ειδικότερα, η κατάσταση των δημοσιογράφων αποτελεί αντικείμενο μεγάλης ανησυχίας. Κάθε φορά που συζητάμε με τον πρόεδρο Ερντογάν, πρέπει πάντα να καθιστούμε σαφές ότι ο σεβασμός των θεμελιωδών αξιών μας δεν είναι διαπραγματεύσιμος».

«Η ΕΕ δεν μπορεί να παρακολουθεί αδρανής, ενώ ο Ερντογάν προσπαθεί και πάλι να χωρίσει ένα κράτος-μέλος της ΕΕ στη μέση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!