Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Βατόπουλος: Δεν ξέρω για τα σχολεία τη Δευτέρα – Συμφωνώ να δημοσιεύονται τα πρακτικά
[Protagon]: Βατόπουλος: Δεν ξέρω για τα σχολεία τη Δευτέρα – Συμφωνώ να δημοσιεύονται τα πρακτικά

[Protagon]: Βατόπουλος: Δεν ξέρω για τα σχολεία τη Δευτέρα – Συμφωνώ να δημοσιεύονται τα πρακτικά

Τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων τριών – τεσσάρων ημερών θα κρίνουν τις αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων από την προσεχή Δευτέρα. Αυτό είπε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αρνούμενος να δηλώσει σίγουρος για την αποκατάσταση της διά ζώσης εκπαίδευσης από τις 12 Απριλίου στα σχολεία.

Ο κ. Βατόπουλος μίλησε για «σχολεία». Οπως παρατήρησε υπάρχουν δύο θεωρήσεις: η μία προκρίνει το άνοιγμα των Λυκείων που όμως είναι παρακινδυνευμένη επιδημιολογικά λόγω συμπεριφορών των μεγάλων μαθητών και η δεύτερη για άνοιγμα των Δημοτικών, όπου τα παιδιά είναι πολύ πιο πειθαρχημένα. Η κυβέρνηση ωστόσο έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει να ανοίξουν τα Λύκεια —κυρίως η Γ’ Λυκείου λόγω Πανελληνίων— και δεν την ενδιαφέρουν στην παρούσα φάση τα Δημοτικά.

«Θα μπορούσε να γίνει (άνοιγμα σχολείων τη Δευτέρα) αλλά αυτό θα το πούμε τις επόμενες τρεις με τέσσερις ημέρες να δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα σήμερα και αύριο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βατόπουλος, ο οποίος μίλησε για δύο «αντιμαχόμενες» απόψεις, με την πρώτη να εκτιμά ότι πρέπει να ανοίξει η Γ’ Λυκείου, κάτι που δεν είναι πολύ καλό επιδημιολογικά όπως είπε και η δεύτερη που επιχειρηματολογεί υπέρ του ανοίγματος των Δημοτικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!