Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Unicef: Οι νέοι είναι πιο αισιόδοξοι από τους γονείς τους για το μέλλον
[Protagon]: Unicef: Οι νέοι είναι πιο αισιόδοξοι από τους γονείς τους για το μέλλον

[Protagon]: Unicef: Οι νέοι είναι πιο αισιόδοξοι από τους γονείς τους για το μέλλον

Οι νέοι μπορεί να ανησυχούν περισσότερο για την κλιματική αλλαγή, αλλά παρόλα αυτά είναι πιο αισιόδοξοι για το μέλλον, από ό,τι οι μεγαλύτεροί τους. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μεγάλη έρευνα της Unicef, που ρώτησε χιλιάδες ανθρώπους σε 21 χώρες, ηλικίας 15-24 και άνω των 40.

Οι νέοι πιστεύουν ότι ο κόσμος βελτιώνεται με κάθε γενιά που περνά, παρόλο που δηλώνουν ανήσυχοι για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η νέα γενιά έχει μία πιο θετική και ανοιχτόμυαλη ματιά σε σχέση με τους μεγαλύτερους, ενώ μόλις το 17% εμπιστεύεται τα social media για πληροφορίες. Επίσης, εμπιστεύονται περισσότερο την επιστήμη, τους διεθνείς θεσμούς και θεωρούν πιο πιθανή την παγκόσμια συνεργασία για την αντιμετώπιση σοβαρών ζητημάτων.

Ακόμα, οι νεότεροι είναι αυτοί που πιστεύουν περισσότερο ότι έχει βελτιωθεί η καθημερινότητα για τα παιδιά όλου του κόσμου, καθώς και η περίθαλψη, η παιδεία και η ασφάλεια, σε σχέση με τη γενιά των γονέων τους.

«Καθώς γεννήθηκαν σε μία πιο ψηφιοποιημένη, αλληλένδετη και ποικιλόμορφη πραγματικότητα, οι νέοι βλέπουν τον κόσμο ως ένα καλύτερο μέρος για τα παιδιά από ό,τι όταν μεγάλωναν οι γονείς τους, πιο ασφαλή με περισότερα αγαθά, καλύτερη παιδεία, ευκαιρίες και ελπίδα για το μέλλον», ανέφερε η έκθεση συμπερασμάτων της έρευνας.

«Ταυτόχρονα, οι νέοι αναφέρουν συχνότερα προβλήματα ψυχικής υγείας, ενώ μέσα σε έναν ωκεανό παραπληροφόρησης, αναφέρουν ότι δεν εμπιστεύονται τις πηγές πληροφόρησης που χρησιμοποιούν».

Οπως ανέφερε ο Guardian , η γενική διευθύντρια της Unicef, Ενριέτα Φόρε, τόνισε ότι η άρνηση των παιδιών και των νέων να δουν τον κόσμο με τα μάτια των μεγάλων, είναι λόγος για να είμαστε αισιόδοξοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!