Σάββατο, 10 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Τζορτζ Κλούνεϊ: «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν»
[Protagon]: Τζορτζ Κλούνεϊ: «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν»

[Protagon]: Τζορτζ Κλούνεϊ: «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν»

«Υπάρχουν πράγματι πολλά αντικείμενα ιστορικής αξίας τα οποία πρέπει να επιστραφούν στους αρχικούς ιδιοκτήτες τους. Ωστόσο, κανένα από αυτά δεν είναι τόσο σημαντικό όσο τα Μάρμαρα (τα Γλυπτά) του Παρθενώνα». Αυτό τονίζει ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ο ιδιαίτερα πολιτικοποιημένος αστέρας του Χόλιγουντ.

Την παρέμβαση του Κλούνεϊ ο οποίος καλεί τη Βρετανία να επιτρέψει τη μόνιμη επιστροφή των Γλυπτών στον γενέθλιο τόπο τους, έφεραν στο φως «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».

«Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν στον αρχικό τους ιδιοκτήτη» υπογραμμίζει ο πολυπράγμων ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Τα σχόλια αυτά έγιναν σε πρόσφατη επικοινωνία που είχε ο Κλούνεϊ με την – επίσης ηθοποιό – ντέιμ Τζάνετ Σούζμαν, πρόεδρο της Βρετανικής Επιτροπής για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα (BCRPM).

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Γιάννη Ανδριτσόπουλου , πρόκειται για την πρώτη τοποθέτηση του αμερικανού ηθοποιού στο ζήτημα των Γλυπτών εδώ και επτά χρόνια. Η παρέμβασή του συμπίπτει χρονικά με την κορύφωση των εορτασμών για τη διακοσιετηρίδα της Ελληνικής Επανάστασης, την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνδέσει με τα Γλυπτά του Παρθενώνα τα οποία ως γνωστόν εκτίθενται στο Βρετανικό Μουσείο. Τον Σεπτέμβριο του 2019, ο Πρωθυπουργός κάλεσε τον Μπόρις Τζόνσον να επιστρέψει προσωρινά τα Γλυπτά στην Ελλάδα στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του 2021, με αντάλλαγμα τον δανεισμό στη Βρετανία άλλων ελληνικών αρχαιολογικών θησαυρών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!