Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Τζόνσον: Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση για την κατάργηση των περιορισμών
[Protagon]: Τζόνσον: Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση για την κατάργηση των περιορισμών

[Protagon]: Τζόνσον: Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση για την κατάργηση των περιορισμών

Η Βρετανία ήθελε να ανοίξει τα πάντα στις 19 Ιουλίου, αλλά η μετάλλαξη Δέλτα είχε άλλη γνώμη και έτσι, ο Μπόρις Τζόνσον θα πάρει την τελική απόφαση την επόμενη εβδομάδα.

Ο βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι με το βήμα άρσης των μέτρων θα εξαλειφθούν τα όρια στον αριθμό των ατόμων στις κοινωνικές συναθροίσεις, η οδηγία για κατ’οίκον εργασία και η εντολή για χρήση μάσκας.

Πάντως, ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, απηύθηνε έκκληση στον Τζόνσον να μην καταργήσει τη χρήση μάσκας.

Ο Τζόνσον στοιχηματίζει ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού, το οποίο έχει αποδυναμώσει τη σύνδεση μεταξύ λοιμώξεων και εισαγωγών σε νοσοκομεία, μπορεί να αποτρέψει τον κατακλυσμό των υγειονομικών υπηρεσιών από ένα νέο κύμα της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα σχέδια, τα νυχτερινά κέντρα θα επιτραπεί να ξαναλειτουργήσουν και δεν θα υπάρχουν περιορισμοί χωρητικότητας σε χώρους φιλοξενίας. Οι οδηγίες κοινωνικής απόστασης θα παύσουν να ισχύουν.

«Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας ότι εάν δεν μπορούμε να ανοίξουμε ξανά την κοινωνία μας μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες, όταν θα έχουμε βοηθηθεί από την άφιξη του καλοκαιριού και από τις σχολικές διακοπές, τότε πρέπει να αναρωτηθούμε πότε θα είμαστε σε θέση να επιστρέψουμε στην κανονικότητα;», τόνισε ο Τζόνσον στη συνέντευξη Τύπου.

«Θα αποσύρουμε τους νομικούς περιορισμούς και θα επιτρέψουμε στους ανθρώπους να λάβουν τις δικές τους αποφάσεις αφού θα έχουν ενημερωθεί σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης του ιού», δήλωσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!