Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Τζόνσον: Σε καραντίνα όσοι έρχονται από χώρες υψηλού κινδύνου για τις μεταλλάξεις
[Protagon]: Τζόνσον: Σε καραντίνα όσοι έρχονται από χώρες υψηλού κινδύνου για τις μεταλλάξεις

[Protagon]: Τζόνσον: Σε καραντίνα όσοι έρχονται από χώρες υψηλού κινδύνου για τις μεταλλάξεις

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα βάζει σε καραντίνα, σε ξενοδοχείο, κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου που έρχονται από χώρες οι οποίες κρίνονται ως υψηλού κινδύνου για COVID-19. Η απόφαση εντάσσεται στα αυστηρότερα μέτρα που έχει λάβει το Λονδίνο ώστε να αποτρέψει την εισαγωγή παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορονοϊού, τα οποία ενδεχομένως είναι ανθεκτικά στα εμβόλια.

Το μέτρο αφορά ταξιδιώτες που έρχονται από 22 χώρες, όπου παραλλαγμένα στελέχη «παρουσιάζουν έναν κίνδυνο», όπως η Νότια Αφρική, η Πορτογαλία και χώρες της Νότιας Αμερικής. Οι αφίξεις από τις χώρες αυτές απαγορεύονται ήδη σε άτομα που δεν κατοικούν στη Βρετανία.

«Θα απαιτήσουμε από όλους όσοι φθάνουν και δεν μπορεί να τους απαγορευτεί η πρόσβαση, να απομονώνονται σε καταλύματα που θα παρέχει η κυβέρνηση, όπως ξενοδοχεία, για 10 ημέρες, χωρίς εξαίρεση», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Οι ταξιδιώτες αυτοί θα παραλαμβάνονται στο αεροδρόμιο και θα «μεταφέρονται απευθείας» εκεί όπου θα περάσουν την καραντίνα τους, διευκρίνισε ο ηγέτης των Συντηρητικών.

Οσοι έρχονται στη Βρετανία, την πρώτη χώρα στην Ευρώπη που ξεπέρασε τους 100.000 θανάτους από την Covid-19 , πρέπει μέχρι σήμερα να έχουν αρνητικό τεστ και να τηρούν καραντίνα δέκα ημερών. Ωστόσο, τα μέτρα δεν προχωρούν μέχρι του σημείου να μπαίνουν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο όλες οι αφίξεις, μια πρόταση που είχε μελετηθεί, αλλά εν τέλει απορρίφθηκε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!