Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Σι Τζινπίνγκ: Αναπόφευκτη επανένωση με την Ταϊβάν, αλλά με ειρηνικά μέσα
[Protagon]: Σι Τζινπίνγκ: Αναπόφευκτη επανένωση με την Ταϊβάν, αλλά με ειρηνικά μέσα

[Protagon]: Σι Τζινπίνγκ: Αναπόφευκτη επανένωση με την Ταϊβάν, αλλά με ειρηνικά μέσα

Πρώτα η Κίνα άσκησε πίεση με στρατιωτικά μέσα, στέλνοντας δεκάδες κάθε φορά αεροσκάφη σε ασκήσεις στα ανοιχτά της Ταϊβάν, σε μια ξεκάθαρη πρόβα πολέμου. Τώρα, δια του προέδρου Σι Τζινπίνγκ, στέλνει το μήνυμα ότι μια ημέρα η Ταϊβάν θα γίνει (ή μάλλον θα ξαναγίνει) Κίνα, με την επισημείωση ότι αυτό θα γίνει με ειρηνικά μέσα.

Το Σάββατο σε ομιλία του με αφορμή τις εκδηλώσεις για την 110η επέτειο της Επανάστασης του 1911, με την οποία ανατράπηκε η τελευταία αυτοκρατορική δυναστεία της Κίνας ο Σι διαβεβαίωσε ότι «η επανένωση της χώρας μας μπορεί να γίνει και θα γίνει», προειδοποιώντας κατά οποιασδήποτε ξένης ανάμειξης.

Η Κίνα παγίως θεωρεί την Ταϊβάν μια από τις επαρχίες της και απειλεί με προσφυγή στη βία στην περίπτωση επίσημης ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της νήσου.

Η Επανάσταση του 1911 εορτάζεται στην Κίνα και, αύριο Κυριακή, και στην Ταϊβάν, όπου μάλιστα ο Σουν Γιατ-σεν, ο πρώτος και προσωρινός πρόεδρος της Κίνας, θεωρείται πατέρας του έθνους.

«Η υλοποίηση της επανένωσης της πατρίδας με ειρηνικά μέσα είναι προς το γενικό συμφέρον του κινεζικού έθνους, συμπεριλαμβανομένων των συμπατριωτών της Ταϊβάν», σημείωσε ο Σι Τζινπίνγκ μιλώντας στο Μέγαρο του Λαού στο Πεκίνο, έχοντας πίσω του πορτρέτο του Σουν Γιατ-σεν.

«Το θέμα της Ταϊβάν είναι μια υπόθεση καθαρά εσωτερική της Κίνας», συνέχισε και επισήμανε ότι «κανένας δεν θα πρέπει να υποτιμά την ισχυρή αποφασιστικότητα του κινεζικού λαού να υπερασπιστεί την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα».

«Αυτοί που προδίδουν την πατρίδα και διαιρούν την χώρα δεν έχουν ποτέ καλό τέλος», κατέληξε ο Σι Τζινπίνγκ, αναφερόμενος στους υπέρμαχους της ανεξαρτησίας στην Ταϊβάν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!