Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Σι Τζινπίνγκ: Αφήστε εκατό προπαγάνδες να ανθίσουν…
[Protagon]: Σι Τζινπίνγκ: Αφήστε εκατό προπαγάνδες να ανθίσουν…

[Protagon]: Σι Τζινπίνγκ: Αφήστε εκατό προπαγάνδες να ανθίσουν…

Ο πολύ φιλόδοξος πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ είναι επίσης και έξυπνος, έτσι θεωρεί ότι, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν ο ίδιος προσωπικά και το Κομμουνιστικό Κόμμα για την ευημερία του λαού, η Κίνα παραμένει παρεξηγημένη υπόθεση στον υπόλοιπο κόσμο.

Διότι ο υπόλοιπος κόσμος δεν δύναται να αντιληφθεί το τι και το πώς. Για τον λόγο αυτό, ο πρόεδρος έδωσε εντολή στους ειδικούς «της αφήγησης και της διαφήμισης», όπως λέει ο ανταποκριτής της Corriere della Sera στο Πεκίνο, να απευθύνουν στο διεθνές ακροατήριό τους «λόγο ικανό να αναλύσει και να αναδείξει τη δύναμη του καθεστώτος».

Και όταν θα λένε «δύναμη καθεστώτος» να εννοούν την κρατική δύναμη και μάλιστα στην ύψιστη προβολή της: «Η Κίνα είναι παγκόσμια δύναμη» πρέπει να ισχυρίζονται, και συγχρόνως να πείθουν.

Λίγες χώρες έχουν αναπτύξει όσο η Κίνα ισχυρότατες δομές επικοινωνίας με στόχο το κοινό του εξωτερικού: η κρατική τηλεόραση CGTN διαθέτει σειρά ειδικών δικτύων που μεταδίδουν ειδήσεις και πληροφορίες 24 ώρες την ημέρα στα Αγγλικά, στα Γαλλικά, στα Ισπανικά, στα Ρωσικά, στα Αραβικά.

Υπάρχουν και αγγλόγλωσσες κινεζικές εφημερίδες, όπως οι Global Times, που εξηγούν τα «μυστήρια» της κινεζικής πολιτικής στους αδαείς περί τα σοσιαλιστικά-κρατικοκαπιταλιστικά πρότζεκτ ξένους. Ωστόσο η εικόνα της χώρας μάλλον επιδεινώνεται παρά ωραιοποιείται.

Ζημιά έκανε και το επιθετικό στυλ των κινέζων διπλωματών στο Twitter, έτσι ούτε η διαδικτυακή προσέγγιση των καλοπροαίρετων αλλοδαπών περπάτησε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!