Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Τσίπρας σε Κεραμέως για ΕΒΕ: Ντιλάρατε με τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κολεγίων
[Protagon]: Τσίπρας σε Κεραμέως για ΕΒΕ: Ντιλάρατε με τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κολεγίων

[Protagon]: Τσίπρας σε Κεραμέως για ΕΒΕ: Ντιλάρατε με τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κολεγίων

Τον αποκλεισμό χιλιάδων υποψηφίων στις φετινές Πανελλαδικές εξαιτίας της εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, χρησιμοποιώντας φραστικές υπερβολές όπως πχ «έγκλημα εκ προ μελέτης» και «πυρηνική βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας»…

«Τη βόμβα», είπε επί λέξει ο Αλέξης Τσίπρας, «την έβαλε η κυρία Κεραμέως, προκειμένου να εξυπηρετήσει συμφέροντα».

«Ντιλάρατε με τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κολεγίων», είπε ευθέως στην παριστάμενη στη συνεδρίαση του κοινοβούλιου, υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, και μεταξύ άλλων επικαλέστηκε συγκεκριμένο παράδειγμα υποψηφίου που αν και έπιασε πάνω από 20.000 μόρια δεν ήταν αρκετό για την εισαγωγή του στην Αρχιτεκτονική επειδή η βαθμολογία στο ένα ειδικό μάθημα είναι μικρότερη της ΕΒΕ του εν λόγω μαθήματος, όπως έχει καθοριστεί από τις σχολές.

«Κατάφερα με κόπο να συγκεντρώσω 20.988 μονάδες στο σύνολο (17.898 μονάδες στα μαθήματα και 3.090 στο σχέδιο), δηλαδή 1838 μονάδες πάνω από την περσινή βάση. Όμως σήμερα έμαθα ότι παρότι αρίστευσα δεν θα μπορέσω να εισαχθώ στο ΕΜΠ, ούτε στην δεύτερη επιλογή μου που ήταν το ΑΠΘ. Αυτό συμβαίνει γιατί στο ελεύθερο σχέδιο η βαθμολογία μου ήταν 13.6 μονάδες ενώ η ΕΒΕ του αντίστοιχου ειδικού μαθήματος ήταν 14.03. Έτσι για 0.43 μονάδες στο ελεύθερο σχέδιο μου στερείται η θέση για την οποία πάλεψα», ήταν το απόσπασμα που ανέγνωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι μόνο η περίπτωση του συγκεκριμένου υποψηφίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!