Σάββατο, 8 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: «Ο Τσίπρας υπόσχεται ευρώ από το λεφτόδεντρο της Κουμουνδούρου»
[Protagon]: «Ο Τσίπρας υπόσχεται ευρώ από το λεφτόδεντρο της Κουμουνδούρου»

[Protagon]: «Ο Τσίπρας υπόσχεται ευρώ από το λεφτόδεντρο της Κουμουνδούρου»

Τα όσα παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για την επανεκκίνηση της οικονομίας μετά την πανδημία, κάνοντας λόγο για διαγραφές χρεών και ενίσχυση ρευστότητας, προκάλεσαν την αντίδραση της κυβέρνησης, η οποία δια της εκπροσώπου της Αριστοτελίας Πελώνη έκανε λόγο για υποσχέσεις παροχών «από το λεφτόδεντρο της Κουμουνδούρου».

Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε την Τρίτη το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη «βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας» με το σύνθημα ότι «ναι, υπάρχει άλλος δρόμος, ο δρόμος της επανεκκίνησης για μια δυνατή οικονομία και ισχυρή κοινωνία» που θέτει στο επίκεντρο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες, δηλαδή «τη μεσαία τάξη» και τους νέους, που αγωνιούν για το αύριο.

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ βασίζεται σε τρεις κεντρικούς πυλώνες: Γενναία ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε στην πανδημία, σε 120 δόσεις με κούρεμα έως 60%. Δεύτερον, ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τρίτον, μόνιμο ολιστικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους (νέο πτωχευτικό με προστασία α΄κατοικίας).

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι δίπλα στην αγωνία για ζωή, αρχίζει να κυριαρχεί και η αγωνία για το πώς θα ζήσουμε, πώς θα σταθούμε στα πόδια μιας την «επόμενη μέρα».

Είπε ότι τον τελευταίο χρόνο η Ελλάδα κατέγραψε τη τρίτη μεγαλύτερη ύφεση στην ευρωζώνη, 7 στα 10 νοικοκυριά έχασαν πάνω από το 1/4 του εισοδήματος τους, 1 στις 3 επιχειρήσεις κινδυνεύει με λουκέτο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!