Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Τσιόδρας: Μέσα στον Οκτώβριο τα αποτελέσματα μελετών για το εμβόλιο
[Protagon]: Τσιόδρας: Μέσα στον Οκτώβριο τα αποτελέσματα μελετών για το εμβόλιο

[Protagon]: Τσιόδρας: Μέσα στον Οκτώβριο τα αποτελέσματα μελετών για το εμβόλιο

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας εμφανίσθηκε σήμερα μετά από μήνες απουσίας από την ενημέρωση, με εξαίρεση μία έκτακτη εμφάνιση που είχε κάνει πριν λίγο καιρό.

Αναφέρθηκε λεπτομερώς στα εμβόλια και τόνισε ότι εκτιμά πώς μέσα στον Οκτώβριο θα έχουν ολοκληρωθεί οι κάποιες από τις μελέτες για το εμβόλιο και θα ενημερωθούμε για τα αποτελέσματα.

Πάντως δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την παραφιλολογία γύρω από το εμβόλιο και τα σενάρια συνωμοσιολογίας που διακινούνται.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε το 2021 σύμφωνα με τις τοποθετήσεις της επιτρόπου υγείας της Ε.Ε., θα γίνει προμήθεια 2 δισεκατομμύρια δόσεων του εμβολίου για τον κορονοϊό που θα απευθύνεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αρκεί, όμως, όπως σημείωσε το εμβόλιο να είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, ακόμη κι αν πρέπει να το κάνουμε μία φορά το χρόνο όπως αυτό της γρίπης.

To θέμα του εμβολίου είναι πολυδιάστατο, από τα 177 τα 9 έχουν προγραμματίσει μελέτες φάσεις 3 και το καθένα έχει διαφορετικές τεχνολογίες, είπε και συμπλήρωσε ότι το ενοχλεί ότι το εμβόλιο έχει γίνει μέσο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των χωρών.

«Είμαι αισιόδοξος για το εμβόλιο διότι έχουν δείξει ικανοποιητικά αποτελέσματα μέχρι τώρα. Αυτό που δεν είμαι σίγουρος είναι πόσο θα διαρκούν»

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!