Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Τσιόδρας για τους αντιεμβολιαστές: Με fake news αρνούνται τις ευθύνες τους
[Protagon]: Τσιόδρας για τους αντιεμβολιαστές: Με fake news αρνούνται τις ευθύνες τους

[Protagon]: Τσιόδρας για τους αντιεμβολιαστές: Με fake news αρνούνται τις ευθύνες τους

Στη διαδρομή εξόδου από τη πανδημία και στα εμπόδια στον δρόμο μας προς εκεί αναφέρθηκε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας τονίζοντας ότι «ελευθερία και η ευθύνη συμβαδίζουν στην ζωή μας».

Στην ομιλία του την Πέμπτη κατά την τελετή αποφοίτησης του Κολλεγίου Αθηνών, στην οποία ήταν το τιμώμενο πρόσωπο, ο κ. Τσίοδρας αναφέρθηκε στα fake news, τα οποία, όπως είπε, μας εμποδίζουν τον δρόμο προς την απελευθέρωση από την πανδημία

«Η ελευθερία και η ευθύνη συμβαδίζουν στην ζωή μας. Θεωρώ πως το ένα δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς το άλλο. Το βλέπουμε στις μέρες μας. Το μοναδικό παράδειγμα στην ιστορία της πανδημίας. Στην καλλιέργεια των ψευδών ειδήσεων, των περίφημων fake news. Που σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούνται για να αρνηθούμε τις ευθύνες μας», είπε μεταξύ άλλων.

Η αναφορά του στους αρνητές του κορονοϊού και των εμβολίων ήταν έμμεση, αλλά σαφής: «Από την άλλη μεριά μεταξύ των βασικών παραγόντων μιας ανελεύθερης ζωής είναι η άγνοιά μας. H δική μας άγνοια. Για το πως μπορούμε σε βασικές λειτουργίες μας να προσδιορίσουμε τις ζωές μας. Η αδράνειά μας, όπου με στείρες ασχολίες αφήνουμε την καθημερινότητα να μας ναρκώνει, αλλά και ο φόβος της ευθύνης, της δικής μας ευθύνης, ο οποίος μας οδηγεί να την μεταθέτουμε σε άλλους».

Σε ό,τι αφορά τη δική του εμπειρία από την πανδημία, ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στον πόνο και την αρρώστια στη ζωή μας, αλλά και την αγάπη για τη γνώση και την ελευθερία.

«Σε αυτή την γιορτή της χαράς, αισθάνομαι πως πρέπει να μιλήσω λίγο και για πόνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!