Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Tσιάρας: Τι αλλάζει με τα ισόβια για ειδεχθή εγκλήματα όπως στα Γλυκά Νερά
[Protagon]: Tσιάρας: Τι αλλάζει με τα ισόβια για ειδεχθή εγκλήματα όπως στα Γλυκά Νερά

[Protagon]: Tσιάρας: Τι αλλάζει με τα ισόβια για ειδεχθή εγκλήματα όπως στα Γλυκά Νερά

Την αυστηροποίηση των ισοβίων για τα ειδεχθή εγκλήματα, προκειμένου να είναι πλέον εκτιτέα τουλάχιστον τα 20 χρόνια, προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Η σχετική τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα εντάσσεται στις άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και ειδικά αυτή για τα ισόβια αναμένεται να αποτελέσει έναν από τους βασικότερους άξονες του νομοσχεδίου που θα έρθει στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, σε ερώτημα που του απηύθυναν στο Φόρουμ, με αφορμή το άγριο έγκλημα στα Γλυκά Νερά με θύμα την 20χρονη Καρολάιν, ο κ. Τσιάρας, είπε:

«Σε επικοινωνία που είχα με τον πρόεδρο της επιτροπής παρακολούθησης του Νέου Ποινικού Κώδικα, ενημερώθηκα ότι η επιτροπή θα προτείνει μαζί με το σύνολο αλλαγών από τη νομοθετημένη έκτιση της ποινής, για να έχει κανείς το ευεργετικό πλεονέκτημα της εις υφ’ όρων απόλυσης, να έχει εκτίσει από τα 2/5 τα 4/5 της ποινής των ισοβίων», κάτι που σημαίνει ότι αν αλλάξει ο νόμος, «εκτιτέα θα είναι τα 20 χρόνια».

«Προωθούμε μια αυστηροποίηση της ποινής που ενισχύει την ασφάλεια των πολιτών», υπογράμμισε ο υπουργός στη σχετική αναφορά του.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ με αφορμή το «φρικιαστικό έγκλημα», όπως το χαρακτήρισε, στα Γλυκά Νερά, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας, αναφέρθηκε στις κυοφορούμενες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, θυμίζοντας ότι προβλέπονται ποινές ισοβίων για ανάλογα εγκλήματα.

«Προβληματιζόμαστε για κάθε κενό του Ποινικού Κώδικα, πρέπει να προβλέπεται η μέγιστη ποινική αντιμετώπιση για αποτρόπαια εγκλήματα», είπε ο κ. Κώτσηρας και ήδη, όπως ενημέρωσε, η συσταθείσα επιτροπή παρακολούθησης του Ποινικού Κώδικα εντοπίζει τα κενά και θα παραδώσει το σχετικό πόρισμα, ώστε να ξεκινήσει η διαβούλευση και τον Ιούνιο να ψηφιστούν οι προτεινόμενες αλλαγές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!