Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Ο Τσακλόγλου στα χνάρια του Πατέλη για τα δικαιώματα των νέων έναντι των συνταξιούχων
[Protagon]: Ο Τσακλόγλου στα χνάρια του Πατέλη για τα δικαιώματα των νέων έναντι των συνταξιούχων

[Protagon]: Ο Τσακλόγλου στα χνάρια του Πατέλη για τα δικαιώματα των νέων έναντι των συνταξιούχων

Την περασμένη εβδομάδα ήταν ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, ο οποίος με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» (εδώ ), έθεσε ζητήματα λειτουργίας και φιλοσοφίας του Ασφαλιστικού με τη φράση «σταματάμε να παίρνουμε τα λεφτά των νέων και να τα δίνουμε στους ηλικιωμένους» —θέση που προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης. Τώρα είναι ο νέος υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου που στην ίδια εφημερίδα, λέει πάνω κάτω τα ίδια.

«Ιερά τα δικαιώματα των συνταξιούχων, αλλά και των νέων εργαζομένων» λέει ο κ. Τσακλόγλου στη συνέντευξή του στη Δήμητρα Κρουστάλλη, στην οποία προαναγγέλλει νέα μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού, μολονότι η κυβέρνηση ψήφισε μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο το νομοσχέδιο που έγινε γνωστό ως «νόμος Βρούτση».

Ο κ. Τσακλόγλου ανέφερε συγκεκριμένα πως «η κοινωνία και οι κυβερνήσεις ταλαιπωρήθηκαν όχι επειδή έγιναν μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό, αλλά επειδή δεν έγιναν εγκαίρως. Ας μη λησμονούμε ότι οι μεταβιβάσεις του προϋπολογισμού προς το ασφαλιστικό σύστημα αντιστοιχούν σε πάνω από τα τρία τέταρτα της αύξησης του δημοσίου χρέους την τελευταία εικοσαετία. Παρότι στα χρόνια τις κρίσης έγιναν πολλές παρεμβάσεις, οι οποίες μακροπρόθεσμα αποκαθιστούν την ισορροπία του συστήματος, ακόμα και σήμερα οι μεταβιβάσεις αυτές αντιστοιχούν περίπου στο ένα δέκατο του ΑΕΠ. Μεταβιβάσεις του προϋπολογισμού προς το ασφαλιστικό σύστημα παρατηρούνται σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Ωστόσο το αντίστοιχο ποσοστό της Ελλάδας είναι μακράν το υψηλότερο όλων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!