Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Τρίτη δόση για όλους στη Γαλλία – η κυβέρνηση δεν εξετάζει lockdown και μέτρα
[Protagon]: Τρίτη δόση για όλους στη Γαλλία – η κυβέρνηση δεν εξετάζει lockdown και μέτρα

[Protagon]: Τρίτη δόση για όλους στη Γαλλία – η κυβέρνηση δεν εξετάζει lockdown και μέτρα

Η γαλλική κυβέρνηση δεν εξετάζει σε αυτό το στάδιο «ούτε lockdown ούτε απαγόρευση κυκλοφορίας» απέναντι στο πέμπτο κύμα της επιδημίας της Covid-19 που περνάει η χώρα και το οποίο είναι «αναμφισβήτητα πιο ισχυρό και μεγαλύτερης διάρκειας από εκείνο του περασμένου καλοκαιριού», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

«Μπορούμε να περάσουμε αυτό το κύμα χωρίς να καταφύγουμε στα πιο περιοριστικά εργαλεία» που έχουν επιβάλει ήδη ορισμένες γειτονικές χώρες, πρόσθεσε ο ίδιος και διευκρίνισε ότι δεν προβλέπονται σε αυτό το στάδιο «ούτε κλείσιμο καταστημάτων ούτε περιορισμοί στις μετακινήσεις».

Ο γάλλος υπουργός ανακοίνωσε ότι η αναμνηστική δόση εμβολίου κατά της Covid-19 θα είναι διαθέσιμη στο εξής σε όλους τους ενήλικες πέντε μήνες μετά την τελευταία δόση τους από το Σάββατο.

«Στην πράξη αυτό αφορά 25 εκατ. Γάλλους, έξι εκατ. από τους οποίους έχουν λάβει ήδη την αναμνηστική δόση τους, απομένουν κατά συνέπεια 19 εκατ. Γάλλοι που μπορούν στο εξής να κάνουν την αναμνηστική δόση και τους οποίους καλούμε να εμβολιαστούν μέσα στους δύο ερχόμενους μήνες», διευκρίνισε ο Ολιβιέ Βεράν.

Η Γαλλία μελετά το ενδεχόμενο εμβολιασμού κατά της Covid-19 των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών, αλλά σε κάθε περίπτωση, αυτό δεν πρόκειται να γίνει πριν από τις αρχές του 2022. Ο υπουργός ζήτησε γνωμοδότηση από τις εθνικές αρχές υγείας μετά την έγκριση του εμβολίου της Pfizer για τις ηλικίας 5-11 ετών από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκου (EMA).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!