Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Τρίτη δόση με το εμβόλιο της Pfizer για τον Τζο Μπάιντεν
[Protagon]: Τρίτη δόση με το εμβόλιο της Pfizer για τον Τζο Μπάιντεν

[Protagon]: Τρίτη δόση με το εμβόλιο της Pfizer για τον Τζο Μπάιντεν

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έκανε τη Δευτέρα την τρίτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19, όπως μπορούν πλέον όλοι οι συμπολίτες του άνω των 65 ετών.

Οι ΗΠΑ επέτρεψαν την περασμένη εβδομάδα τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης του εμβολίου Pfizer κατά της Covid-19 για τα άτομα 65 ετών και άνω, όπως και για όσους ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως όσοι απασχολούνται σε θέσεις εργασίας στις οποίες εκτίθενται ιδιαιτέρως στον ιό.

Παρά ταύτα, απορρίφθηκε από την επιτροπή των επιστημόνων η πρόταση να γίνει τρίτη δόση και στον γενικό πληθυσμό.

Ο Μπάιντεν, που είναι 78 ετών, ενθαρρύνει τα άτομα που πληρούν τις προϋποθέσεις για την αναμνηστική δόση να την κάνουν, ως εργαλείο κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους έλαβε τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer πριν αναλάβει καθήκοντα, στις 21 Δεκεμβρίου 2020 και κατόπιν στις 11 Ιανουαρίου 2021, σε ζωντανή μετάδοση κάθε φορά, προκειμένου να ενθαρρύνει τους πολίτες να εμβολιαστούν. Στόχος της προεδρίας του ήταν ο εμβολιασμός ενός ικανού τμήματος του αμερικανικού πληθυσμού ως τα τέλη του καλοκαιριού, ο οποίος επιτεύχθηκε σε ικανό βαθμό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!