Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Τρεις μνηστήρες για το CDU, πέντε για την καγκελαρία!
[Protagon]: Τρεις μνηστήρες για το CDU, πέντε για την καγκελαρία!

[Protagon]: Τρεις μνηστήρες για το CDU, πέντε για την καγκελαρία!

Το φθινόπωρο πρόκειται να εγκαταλείψει οριστικά την πολιτική, και τη γερμανική και την ευρωπαϊκή, έπειτα από 16 χρόνια αδιαμφισβήτητης κυριαρχίας. Η Ανγκελα Μέρκελ θα αποσυρθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, πριν από τη διεξαγωγή των ομοσπονδιακών εκλογών στη Γερμανία, εξακολουθώντας να απολαμβάνει ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά δημοτικότητας κι έχοντας καταφέρει να αποτινάξει (εν μέρει) την εικόνα της «μοναχικής», «ψυχρής» και «άτεγκτης» καγκελαρίου.

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πρωτοστατώντας στη σύσταση του Ταμείου Ανάκαμψης, μπόρεσε να απαλλαγεί και από το παρωνύμιο «Merkiavelli» που της προσέδωσε ο τακτικισμός της, εξαιτίας του οποίου η ΕΕ κατέληξε πολλές φορές σε επισφαλείς συμβιβασμούς. Ομως η μετάλλαξη, προς το καλύτερο, της γερμανίδας καγκελαρίου λίγο πριν την αποχώρησή της, καθιστά ακόμη πιο δυσαναπλήρωτο το κενό που πρόκειται να αφήσει στο κόμμα της, στη Γερμανία και (ίσως;) στην Ευρώπη.

Το 2013, αφού έθεσε για μια ακόμη φορά εκτός μάχης όλους τους φιλόδοξους διαδόχους της στην καγκελαρία, θριαμβεύοντας στις ομοσπονδιακές εκλογές, η γερμανίδα καγκελάριος είχε αναφέρει αστειευόμενη πως «στη Γερμανία πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα θέλει να γίνει καγκελάριος».

Ωστόσο «ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της ήταν ότι δεν αποπειράθηκε ποτέ να γαλουχήσει έναν διάδοχό της. Και το ότι θυσίασε στις εσωκομματικές διαμάχες, την μοναδική κληρονόμο που είχε επιλέξει η ίδια, την Ανεγκρετ Κραμπ – Κάρενμπαουερ, μόνο και μόνο για να διασφαλίσει μια συνέχεια στην πολιτική της», υποστηρίζει η Τόνια Μαστρομπουόνι , ανταποκρίτρια της La Repubblica στο Βερολίνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!