Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Τρεις μεγάλες προκλήσεις για τον Τζο Μπάιντεν
[Protagon]: Τρεις μεγάλες προκλήσεις για τον Τζο Μπάιντεν

[Protagon]: Τρεις μεγάλες προκλήσεις για τον Τζο Μπάιντεν

Αρχισε, οπότε, η εποχή Μπάιντεν. Ο γηραιός Τζο ορκίστηκε, επιτέλους, 46ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και η μετάβαση της εξουσίας από τον 45ο πρόεδρο – μία διαδικασία που έμοιαζε ατέρμονη κι αποτέλεσε τελικά την πιο μεγάλη δοκιμασία που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει η αμερικανική δημοκρατία από την εποχή του Λίνκολν – ολοκληρώθηκε ομαλά.

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ επέστρεψε στο «σπίτι» του στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα ενώ ο νυν βρίσκεται στον Λευκό Οίκο, έτοιμος να εργαστεί σκληρά με στόχο να ενώσει την Αμερική, όπως επισήμανε ο ίδιος την Τετάρτη κατά την εναρκτήρια ομιλία του.

Πώς, όμως, σκοπεύει να επιτύχει αυτόν τον ιδιαίτερο δύσκολο στόχο ο Τζο Μπάιντεν και ποιες είναι οι κύριες προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει; Από την πλημμύρα των σχολίων και των γνωμών και των αναλύσεων που δημοσιεύονται το τελευταίο διάστημα στον αμερικανικό και διεθνή Τύπο, διαπιστώνεται πως τρεις είναι οι προκλήσεις με τις οποίες πρόκειται να αναμετρηθεί ο νέος αμερικανός ηγέτης.

Η πολιτική πρόκληση

Ο Τζο Μπάιντεν πρέπει να ξεκινήσει να ενώνει την Αμερική από την πρωτεύουσα των ΗΠΑ, την «στρατιωτικοποιημένη» Ουάσιγκτον, όπου ενόψει της ορκωμοσίας του μετέβησαν περισσότεροι εθνοφρουροί από τους αμερικανούς στρατιώτες που υπηρετούν στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και στη Συρία.

«Η στρατιωτικοποίηση του κέντρου της Ουάσιγκτον αποτελεί ένα προπαγανδιστικό δώρο στους αυταρχικούς ηγέτες παντού στον κόσμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!