Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Τρεις αλήθειες για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους
[Protagon]: Τρεις αλήθειες για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

[Protagon]: Τρεις αλήθειες για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Εκεί που κάποιοι -συμπεριλαμβανομένων υγειονομικών αρχών- νόμιζαν ότι η μάχη με τον κορονοϊό κερδήθηκε, οι αναζωπυρώσεις της πανδημίας λόγω μεταλλάξεων, έρχονται να υπογραμμίσουν τη σημασία των εμβολιασμών, ως μοναδικό αποτελεσματικό «όπλο» στη διαρκή αυτή αναμέτρηση με την Covid-19.

Το «μπρα ντε φερ» μεταξύ των εμβολίων και των πιο μεταδοτικών στελεχών του κορονοϊού SARS-CoV-2 θα καθορίσει εν πολλοίς τι θα συμβεί μέσα στους επόμενους μήνες σε όλο τον κόσμο – και στην Ελλάδα.

Το διεθνούς κύρους αμερικανικό περιοδικό Atlantic αναδεικνύει τρεις απλές βασικές αρχές που ισχύουν σχετικά με την αλληλεπίδραση εμβολίων – παραλλαγών του ιού, που μπορεί να λειτουργήσουν -για όποιους είναι σε θέση να τις αντιληφθούν και να τις κατανοήσουν- ως οδηγός για το μέλλον:

1. Τα εμβόλια νικούν ακόμη όλες τις παραλλαγές

Ανέκαθεν τα εμβόλια είχαν να αντιμετωπίσουν παραλλαγές του κορονοϊού. Η «βρετανική» Αλφα είχε ήδη αρχίσει να εξαπλώνεται διεθνώς, όταν άρχισαν οι πρώτοι εμβολιασμοί. Τα στοιχεία έως τώρα δείχνουν ότι τα εμβόλια είναι σε γενικές γραμμές αποτελεσματικά κατά των παραλλαγών, μειώνοντας πάνω από 90% τον κίνδυνο των εμβολιασμένων να αρρωστήσουν με συμπτώματα, αλλά επίσης κατά τουλάχιστον 50% την πιθανότητα μετάδοσης του ιού σε άλλους. Στις πολύ σπάνιες περιπτώσεις που ένας εμβολιασμένος αρρωσταίνει με Covid-19, η λοίμωξη είναι συντομότερη, ηπιότερη και με μικρότερο ιικό φορτίο, άρα λιγότερο μεταδοτική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!