Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Τριετής φυλάκιση και 20.000 ευρώ πρόστιμο στην «Ελεύθερη Ωρα» για ομοφοβικό πρωτοσέλιδο
[Protagon]: Τριετής φυλάκιση και 20.000 ευρώ πρόστιμο στην «Ελεύθερη Ωρα» για ομοφοβικό πρωτοσέλιδο

[Protagon]: Τριετής φυλάκιση και 20.000 ευρώ πρόστιμο στην «Ελεύθερη Ωρα» για ομοφοβικό πρωτοσέλιδο

Φυλάκιση τριών ετών με πρόστιμο 20.000 ευρώ και τριετή αναστολή είναι η πρωτόδικη καταδίκη που επιβλήθηκε στην εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα» για το πρωτοσέλιδό της στις 11 Οκτωβρίου του 2017.

Ο λόγος για το απαράδεκτο ομοφοβικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, το οποίο προτρέπει ευθέως στην άσκηση βίας εναντίον των ομοφυλοφίλων και γενικότερα των ΛΟΑΤΚΙ.

Στο δημοσίευμα εμπεριέχονταν και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί για τους βουλευτές που υπερψήφισαν τον νόμο για την ταυτότητα φύλου το Οκτώβριο του 2017.

Μετά τη δημοσίευση του επικίνδυνου δημοσιεύματος, κατατέθηκε μήνυση κατά παντός για τα αδικήματα της υποκίνησης σε ρατσιστική βία και της πρόκλησης σε τέλεση αξιόποινων πράξεων από τον δικηγόρο, Αγη Τάτση.

Ο συνήγορος Βασίλης Σωτηρόπουλος, έγραψε στο Facebook: «3ετης φυλάκιση με πρόστιμο 20.000 ευρώ και 3ετη αναστολή είναι η πρωτόδικη καταδίκη που επιβλήθηκε προ ολίγου για αυτό το πρωτοσέλιδο. σε όλα τα άτομα που συνέβαλαν σε αυτό και έσωσαν και την τιμή του κοινοβουλευτισμού από το τρανσφοβικό και αντικοινοβουλευτικό πρωτοσέλιδο».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!