Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Τρία κρούσματα σε λίγες ώρες σε παιδικό σταθμό στη Θεσσαλονίκη – ανεμβολίαστοι 4 στους 10 εργαζομένους
[Protagon]: Τρία κρούσματα σε λίγες ώρες σε παιδικό σταθμό στη Θεσσαλονίκη – ανεμβολίαστοι 4 στους 10 εργαζομένους

[Protagon]: Τρία κρούσματα σε λίγες ώρες σε παιδικό σταθμό στη Θεσσαλονίκη – ανεμβολίαστοι 4 στους 10 εργαζομένους

Θετικοί στον κορονοϊό, σε διάστημα λίγων 24ώρων, βρέθηκαν δύο δασκάλες και ένα παιδάκι 2,5 ετών στον δημοτικό παιδικό σταθμό «Αγιος Στυλιανός», στη Θεσσαλονίκη.

Σε δηλώσεις του στο GRTimes.gr ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλιου του «Αγιος Στυλιανός», Κωνσταντίνος Τσιαπακίδης, διευκρίνισε ότι το πρώτο κρούσμα αφορά δασκάλα που ήταν σε άδεια, με τελευταία ημερομηνία εργασίας της την 1η Σεπτεμβρίου. Πριν από την επιστροφή της στην εργασία, προχώρησε στο προβλεπόμενο τεστ για τον κορονοϊό και βρέθηκε θετική, με αποτέλεσμα να τεθεί αμέσως σε καραντίντα στην οικία της.

Την περασμένη Παρασκευή, μία δεύτερη δασκάλα, που εργάζεται στην αίθουσα «Συννεφάκια» και η οποία δεν ήταν εμβολιασμένη, αισθάνθηκε ενόχληση στον λαιμό. Εκανε τεστ κορονοϊού και βρέθηκε και εκείνη θετική.

Ακουλούθως έγινε ό,τι προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο. «Ο γιατρός του ιδρύματος επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και πήρε τις κατευθύνσεις για όσα πρέπει να γίνουν, η αίθουσα και όσοι χώροι χρησιμοποιήθηκαν από τα συγκεκριμένα παιδιά έκλεισαν και απολυμάνθηκαν, ενώ τα παιδιά τέθηκαν σε καραντίνα 10 ημερών στο σπίτι τους», δήλωσε ο κ. Τσιαπακίδης.

Ανάμεσα στα παιδιά, και ένα 2,5 ετών από την κλειστή δομή του Αγίου Στυλιανού (στην οποία φιλοξενούνται συνολικά 18 παιδιά), το οποίο το περασμένο Σάββατο βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό. Κατόπιν επικοινωνίας με τον ΕΟΔΥ, κρίθηκε σκόπιμο να διακομιστεί σε νοσοκομείο και παρότι εφημέρευε το «Παπαγεωργίου» έγιναν κινήσεις και τελικά μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, το οποίο είναι πολύ κοντά στον «Αγιο Στυλιανό», ώστε να το φροντίζει το προσωπικό του ιδρύματος επί 24ώρου βάσεως, χωρίς να επιβαρύνεται το νοσοκομείο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!