Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Τραμπ: προεδρική χάρη για φίλους, συγγενείς, ίσως και τον ίδιο
[Protagon]: Τραμπ: προεδρική χάρη για φίλους, συγγενείς, ίσως και τον ίδιο

[Protagon]: Τραμπ: προεδρική χάρη για φίλους, συγγενείς, ίσως και τον ίδιο

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει προετοιμάσει μια μακρά λίστα ατόμων στα οποία σκοπεύει να απονείμει χάρη τις τελευταίες ημέρες της προεδρίας του. Σε αυτή περιλαμβάνονται ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου, μέλη της οικογένειάς του, εξέχοντες τραγουδιστές της ραπ και σύμφωνα πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν καλά την υπόθεση… και ο ίδιος του ο εαυτός!

Ο αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με το Bloomberg , σκοπεύει να ανακοινώσει τις αποφάσεις του στις 19 Ιανουαρίου – την τελευταία του ημέρα στο αξίωμα – αν και οι ιδέες του επί του παρόντος εξετάζονται από ανώτερους συμβούλους και από το νομικό γραφείο του Λευκού Οίκου, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Το μεγαλύτερο ερώτημα που αντιμετωπίζει η νομική του ομάδα είναι εάν ο πρόεδρος έχει την εξουσία να απονείμει προεδρική χάρη στον… εαυτό του, κάτι που θα ήθελε πολύ, ώστε να είναι βέβαιος πως μελλοντικά δεν θα του χτυπήσει την πόρτα κάποιος εισαγγελέας.

Ωστόσο μια τέτοια ενέργεια θα μπορούσε να αποτελέσει, όχι απλώς ένδειξη πολιτικής ή ποινικής ευθύνης αλλά και -ενδεχομένως – ομολογία ενοχής. Για ποιο λόγο να κάνει κάτι τέτοιο ο πρώτος πολίτης μιας χώρας που θεωρεί εαυτόν άμεμπτον, άλλωστε;

Η λίστα με τους υποψηφίους να λάβουν «προληπτικά» χάρη από τον Ντόναλντ Τραμπ είναι μακρά και τα ονόματα που περιλαμβάνει σημαντικά: Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μαρκ Μίντοους, ο στενός σύμβουλος του προέδρου, Στίβεν Μίλερ, ο Τζον ΜακΕντι, μέχρι πρότινος διευθυντής προσωπικού, ο διευθυντής μέσων κοινωνικής δικτύωσης, Νταν Σκαβίνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!