Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Τραγωδία στη Γερμανία: 67 νεκροί και 1.300 αγνοούμενοι από τις φοβερές πλημμύρες
[Protagon]: Τραγωδία στη Γερμανία: 67 νεκροί και 1.300 αγνοούμενοι από τις φοβερές πλημμύρες

[Protagon]: Τραγωδία στη Γερμανία: 67 νεκροί και 1.300 αγνοούμενοι από τις φοβερές πλημμύρες

Τουλάχιστον 1300 άνθρωποι αγνοούνται μετά τις πλημμύρες στην περιοχή Μπαντ Νόιεναρ-Αρβάιλερ της Ρηνανίας – Παλατινάτου, ενώ τα θύματα από τις καταστροφές ανέρχονται στα 67.

Ομως, οι αρχές προειδοποιούν ότι οι νεκροί είναι περισσότεροι.

Σύμφωνα πάντως, με εκπρόσωπο των τοπικών αρχών, το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή έχει παραλύσει, γεγονός το οποίο όπως είπε, έχει ως συνέπεια πολλοί που θεωρούνται αγνοούμενοι να μην μπορούν να επικοινωνήσουν.

«Ελπίζουμε να συμβαίνει αυτό», δήλωσε η εκπρόσωπος της τοπικής διοίκησης, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι οι νεκροί αναμένεται να αυξηθούν, χωρίς ωστόσο να δώσει συγκεκριμένο αριθμό. «Υπάρχουν άνθρωποι νεκροί, άνθρωποι αγνοούμενοι, άνθρωποι που βρίσκονται σε κίνδυνο. Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια καταστροφή. Είναι πραγματικά τρομακτικό», δήλωσε η πρωθυπουργός της Ρηνανίας – Παλατινάτου Μαλού Ντράιερ (SPD).

Σκουπίδια που παρέσυραν τα νερά στο Μπαντ Νιούαρ-Αρβάιλερ – REUTERS/Wolfgang Rattay

Ο Αρμιν Λάσετ, πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, η οποία βρέθηκε επίσης στο επίκεντρο της καταστροφής, συνέδεσε τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών -καύσωνα και κατόπιν σφοδρές βροχοπτώσεις- με την κλιματική αλλαγή. Ο Λάσετ έχει δεχθεί κατ’ επανάληψη κριτική για τη στήριξη που προσφέρει στα ανθρακωρυχεία της περιοχής του και για την ταυτόχρονη παρακώλυση της εγκατάστασης ανεμογεννητριών.

Ενας άντρας στα νερά που κατέκλυσαν περιοχή του Μπαντ Νιούαρ-Αρβάιλερ

Ο καθηγητής Ωκεανοφυσικής στο Ινστιτούτο του Πότσνταμ για την Ερευνα της Κλιματικής Επίδρασης Στέφαν Ράμστορφ δήλωσε ωστόσο ότι είναι ακόμη ασαφές εάν οι βροχοπτώσεις της δυτικής Γερμανίας αποτελούν άμεσο αποτέλεσμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!