Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Τραγωδία: 33 νεκροί στη Γερμανία, έξι στο Βέλγιο και δεκάδες αγνοούμενοι από φοβερές πλημμύρες
[Protagon]: Τραγωδία: 33 νεκροί στη Γερμανία, έξι στο Βέλγιο και δεκάδες αγνοούμενοι από φοβερές πλημμύρες

[Protagon]: Τραγωδία: 33 νεκροί στη Γερμανία, έξι στο Βέλγιο και δεκάδες αγνοούμενοι από φοβερές πλημμύρες

Δραματική είναι η κατάσταση από τις πρωτοφανείς βροχοπτώσεις που έπληξαν από την Τετάρτη και εξακολουθούν να πλήττουν την κεντρική Ευρώπη.

Στη Γερμανία, οι νεκροί έφτασαν τους 33, ενώ περισσότεροι από 70 αγνοούνται, στο δυτικό τμήμα της χώρας. Εξι είναι οι νεκροί έως τώρα στο Βέλγιο, στη Βαλλονία, ενώ καταστροφές σημειώθηκαν και στην Ολλανδία.

Δεκάδες άνθρωποι αγνοούνται μετά την κατάρρευση έξι σπιτιών το βράδυ της Τετάρτης στο γερμανικό δυτικό κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλατινάτου, εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων, ενώ άλλα 25 σπίτια αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της κατάρρευσης στην περιοχή Εϊφελ.

Η μεγαλύτερη ζημιά έχει γίνει στην οινοπαραγωγική περιοχή Αρβάιλερ, νότια της Βόννης, αφού ο ποταμός Αρ, που εκβάλλει στον Ρήνο, υπερχείλισε προκαλώντας την κατάρρευση σπιτιών και τον θάνατο 18 ανθρώπων.

Πλημμυρισμένη γειτονιά στο Χάγκεν

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας, θύματα έχουν έως τώρα ανασυρθεί στην Κολωνία, στο Ζόλινγκεν, στην Ούνα και στο Ράινμπαχ.

Τουλάχιστον 200.000 άτομα έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς πολλοί σταθμοί των μετασχηματιστών απενεργοποιήθηκαν για λόγους ασφαλείας, ενώ κάποιες εγκαταστάσεις δεν ήταν δυνατό να προσεγγιστούν, λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων.

Πλημμυρισμένος δρόμος στο Χάγκεν

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Κλίματος του κρατιδίου, η βροχόπτωση έφθασε τα 148 λίτρα το τετραγωνικό μέτρο, ένα «νέο φαινόμενο» γι’ αυτή την εποχή και την περιοχή. Επιτόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, ενώ τις προσπάθειες συνδράμουν οι ένοπλες δυνάμεις με ειδικά ερπυστριοφόρα οχήματα και εκατοντάδες στρατιώτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!