Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Τοξικός πόλεμος κατά της φινλανδής πρωθυπουργού στο Twitter
[Protagon]: Τοξικός πόλεμος κατά της φινλανδής πρωθυπουργού στο Twitter

[Protagon]: Τοξικός πόλεμος κατά της φινλανδής πρωθυπουργού στο Twitter

Η ανάληψη των καθηκόντων από τη Σάνα Μαρίν τον Δεκέμβριο του 2019 στη Φινλανδία, έγινε, όπως ήταν αναμενόμενο, παγκόσμιο θέμα συζήτησης: δεν ήταν μόνο η νεότερη πρωθυπουργός στον κόσμο στα 34 της, αλλά και επικεφαλής ενός συνασπισμού πέντε κομμάτων, όλα με αρχηγούς γυναίκες, εκ των οποίων τρεις ήταν κάτω από 35 ετών.

Τα σεξιστικά σχόλια δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους στο φινλανδικό Twitter, γράφει ο Monde . Τις αποκάλεσαν «Ταξιαρχίες των ερυθρών χειλέων», «φεμινιστικό κουιντέτο» και «ομάδα Tampax» (από την μάρκα των ταμπόν). Σε αυτά προστέθηκαν οι προσβολές, οι προσωπικές επιθέσεις και καθημερινά ξεσπάσματα μίσους κατά των γυναικών της κυβέρνησής της Μαρίν.

Αυτά είναι τα θλιβερά, όσο και ανησυχητικά, συμπεράσματα μιας έκθεσης για την συντονισμένη διαδικτυακή παρενόχληση των φινλανδών υπουργών, η οποία δημοσιεύθηκε από το Νατοϊκό Κέντρο Αριστείας για τη Στρατηγική Επικοινωνία (Stratcom) στη Λετονία. Αν και η τοξικότητα στο Twitter δεν είναι κάτι που παρατηρείται για πρώτη φορά, ειδικά σε βάρος των γυναικών, τα ευρήματα της έρευνας για την κυβέρνηση Μαρίν ξαφνιάζουν ίσως για τον όγκο των μηνυμάτων εναντίον της.

Το Stratcom μελέτησε τα tweet προς τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου της Μαρίν τα οποία στάλθηκαν μεταξύ 16 Μαρτίου 2020 και 27 Ιουλίου 2020, ένα διάστημα που περιλαμβάνει το πρώτο lockdown και τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες για το ευρωπαϊκό σχέδιο ανάκαμψης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!