Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Και τα τουρκικά drones στο τραπέζι από τον Μπάιντεν;
[Protagon]: Και τα τουρκικά drones στο τραπέζι από τον Μπάιντεν;

[Protagon]: Και τα τουρκικά drones στο τραπέζι από τον Μπάιντεν;

Η σημερινή (Δευτέρα) συνάντηση του προέδρου Μπάιντεν με τον πρόεδρο Ερντογάν στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ δεν προβλεπόταν εύκολη υπόθεση, καθώς η αμερικανική πλευρά εδώ και πολύν καιρό έχει σοβαρά ενοχληθεί από συγκεκριμένες τουρκικές κινήσεις και σε διάφορα επίπεδα. Αλλά και η τουρκική πλευρά ήταν έξαλλη με τους Αμερικανούς, όχι τόσο για τη συνεχή πίεσή τους στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όσο από την «εξοργιστική» γι αυτούς στάση τους να αναγνωρίσουν τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Οπως και ο ίδιος ο Ερντογάν έχει πει προσφάτως, στην πρώτη συνάντησή του με τον Μπάιντεν θα του έλεγε ότι η Τουρκία δεν είναι «η οποιαδήποτε χώρα», συνεπώς οι ΗΠΑ πρέπει να τη σέβονται περισσότερο. Από τη δική του πλευρά ο αμερικανός πρόεδρος θα έλεγε στον «σουλτάνο» πόσο επικίνδυνη είναι για τα αμερικανικά και για τα ΝΑΤΟϊκά συμφέροντα η νεο-οθωμανική εξωτερική πολιτική και η ανοιχτή ανάμειξη στα πολεμικά πεδία, μα πάνω απ’ όλα πόσο μεγάλη απόκλιση από τα ατλαντικά στάνταρ συνιστά η αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400. Τι είπε τελικώς ο ένας στον άλλον δεν έγινε απολύτως σαφές παρά τις φιλοφρονητικές δηλώσεις του Ερντογάν πριν κλειστεί με τον αμερικανό πρόεδρος για τη συνάντησή τους

Μιλώντας για τους S-400 πάντως, η προβολή του ρωσικού παράγοντα μέσα στις συμμαχικές αποθήκες πυρομαχικών μετά από πρόσκληση μέλους της Συμμαχίας, είναι καρφί στο μάτι στο ΝΑΤΟ, μία πρόκληση που δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αποδεκτή και να ενσωματωθεί στον μηχανισμό του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!