Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Η Τουρκία πρόλαβε και απελευθέρωσε ετοιμοθάνατο απεργό πείνας
[Protagon]: Η Τουρκία πρόλαβε και απελευθέρωσε ετοιμοθάνατο απεργό πείνας

[Protagon]: Η Τουρκία πρόλαβε και απελευθέρωσε ετοιμοθάνατο απεργό πείνας

Οι διεθνείς πιέσεις έπαιξαν τον ρόλο τους, και η Τουρκία «επείσθη» ότι δεν πρέπει να υποστεί και δεύτερο ρεζιλίκι μέσα σε μία εβδομάδα. Οχι, δεν μιλάμε για τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, για τις καλές διακρατικές σχέσεις μεταξύ γειτονικών χωρών κ.λπ., αλλά για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην επικράτεια της γειτονικής χώρας.

Της Τουρκίας παρά λίγο να της μείνει στα χέρια και δεύτερος δικηγόρος μέσα σε λίγες ημέρες, φυλακισμένος και αυτός και απεργός πείνας, όπως ήταν και η Εμπρού Τιμτίκ που απεβίωσε. Ο δεύτερος δικηγόρος, που προς το παρόν τη γλίτωσε στο παρά πέντε, ήταν καταδικασμένος και αυτός σαν τρομοκράτης…

Ο φερετζές για την τουρκική Δικαιοσύνη βρέθηκε, και έκρυψε το πρόσωπό της πίσω από το πρόσχημα των «λόγων υγείας»: έτσι το ανώτατο τουρκικό δικαστήριο διέταξε την άμεση απελευθέρωση του Αϊτάκ Ουνζάλ, υπερασπιστή των πολιτικών δικαιωμάτων, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε δεκαετή φυλάκιση για συμμετοχή, και αυτός, σε «τρομοκρατική οργάνωση».

Ο 32 ετών Ουνζάλ κράτησε τον εαυτό του μακριά από τη λήψη οποιασδήποτε τροφής για 213 ημέρες, με σκοπό να διαμαρτυρηθεί για το άδικο της καταδίκης του.

Διαδήλωση δικηγόρων στην Πόλη στις 28 Αυγούστου, μόλις έγινε γνωστός ο θάνατος της Τιμτίκ (REUTERS/Umit Bektas/File Photo)

Η γυναίκα του, όπως σημειώνει η Repubblica , είπε ότι ο άντρας της έχει μείνει πετσί και κόκαλο και ότι κρατούνταν σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου χωρίς εξαερισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!