Τρίτη, 20 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Τώρα απειλεί με ακύρωση του πακέτου των $1,9 τρισ. η αριστερή πτέρυγα του Μπάιντεν!
[Protagon]: Τώρα απειλεί με ακύρωση του πακέτου των $1,9 τρισ. η αριστερή πτέρυγα του Μπάιντεν!

[Protagon]: Τώρα απειλεί με ακύρωση του πακέτου των $1,9 τρισ. η αριστερή πτέρυγα του Μπάιντεν!

Το Σάββατο, ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε την πρώτη του μεγάλη μάχη στη Γερουσία, όπου υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιό του για το πακέτο «ανακούφισης» του αμερικανικού λαού από τις επιπτώσεις της πανδημίας, ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων.

Η νίκη αυτή επιτεύχθηκε μετά από συμβιβασμό με κάποιους Δημοκρατικούς γερουσιαστές από τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος, όπως ο Τζο Μάντσιν, από τη Δυτική Βιρτζίνια, ο οποίος από την πρώτη στιγμή της προεδρίας Μπάιντεν, βάζει εμπόδια στο νομοθετικό έργο του νέου προέδρου.

Αφού οι απαιτήσεις του για αλλαγές στο νομοσχέδιο καθυστέρησαν επί εννέα ώρες τη διαδικασία, έπρεπε να τον πάρει τηλέφωνο ο ίδιος ο Μπάιντεν για να συμφωνήσει στην κομματική γραμμή.

Πριν γίνει όμως αυτό, ο αμερικανός πρόεδρος υποχρεώθηκε να υποχωρήσει σε κάποια σημεία του νομοσχεδίου, όπως να μειώσει, από 400 σε 300 δολάρια το εβδομαδιαίο επίδομα ανεργίας και από 100.000 δολάρια ετήσιο εισόδημα των δικαιούχων των επιταγών ύψους 1.400 δολαρίων σε 80.000 δολάρια -συνολικά 12 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν το βοήθημα.

Αυτές οι παραχωρήσεις όμως, προκάλεσαν την οργή της αριστερής πτέρυγας των Δημοκρατικών, η οποία τώρα απειλεί να μην το ψηφίσει στην αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Αν ο Μπάιντεν χάσει πέντε ψήφους από το κόμμα του, δεδομένου ότι όλοι οι Ρεπουμπλικάνοι θα το καταψηφίσουν, τότε το νομοσχέδιο θα μείνει απλό σχέδιο, και ο πρόεδρος θα έχει υποστεί μία μεγάλη ήττα. Μαζί του και ο αμερικανικός λαός, που περιμένει μήνες τώρα, να αποφασίσουν οι πολιτικοί στην Ουάσινγκτον για να λάβει την οικονομική βοήθεια και στηρίζει κατά τα δύο τρίτα το νομοσχέδιο, ανεξαρτήτου ποιον ψήφισαν στις προεδρικές εκλογές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!