Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Protagon]: Τόκιο: Χωρίς θεατές κινδυνεύουν να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες λόγω αύξησης των κρουσμάτων
[Protagon]: Τόκιο: Χωρίς θεατές κινδυνεύουν να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες λόγω αύξησης των κρουσμάτων

[Protagon]: Τόκιο: Χωρίς θεατές κινδυνεύουν να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες λόγω αύξησης των κρουσμάτων

Δεν αποκλείεται οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, καθώς η κυβέρνηση κήρυξε νέα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετά τη συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων.

Η νέα οδηγία θα καλύψει ολόκληρη την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων που θα ξεκινήσουν σε δύο εβδομάδες στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε την κήρυξη της τέταρτης κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στο Τόκιο και γνωστοποίησε την απόφασή της» στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης θα ισχύει μέχρι τις 22 Αυγούστου, σύμφωνα με τις πληροφορίες των ιαπωνικών μέσων, ενώ οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo, που επικαλείται ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο, είναι πλέον πιθανό ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών.

Ηδη από τον Μάρτιο, οι διοργανωτές είχαν αποφασίσει την απαγόρευση της έλευσης ξένων θεατών στην Ιαπωνία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, γεγονός πρωτοφανές στην ιστορία των Αγώνων.

Τον Ιούνιο ανακοίνωσαν ότι θα επιτραπεί η παρουσία εγχώριων θεατών, αλλά με την πλήρωση του 50% των θέσεων κάθε αγωνιστικού χώρου και με ανώτατο όριο τα 10.000 άτομα. Πρόσφατα προειδοποίησαν ότι η επιλογή της διεξαγωγής των Αγώνων κεκλεισμένων των θυρών παραμένει, καθώς η υγειονομική κατάσταση στην Ιαπωνία επιδεινώνεται και πάλι.

Η απόφαση για τις οριστικές ρυθμίσεις για το κοινό θα ληφθεί τις προσεχείς ημέρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!