Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Τις ελλείψεις σε φάρμακα επιχειρούν να αντιμετωπίσουν οι υπουργοί Υγείας της ΕΕ
[Protagon]: Τις ελλείψεις σε φάρμακα επιχειρούν να αντιμετωπίσουν οι υπουργοί Υγείας της ΕΕ

[Protagon]: Τις ελλείψεις σε φάρμακα επιχειρούν να αντιμετωπίσουν οι υπουργοί Υγείας της ΕΕ

Τους τρόπους για την αύξηση της ευρωπαϊκής παραγωγής φαρμάκων και εξοπλισμού προστασίας, εν μέσω ελλείψεων που οφείλονται στην επιδημία του νέου κορονοϊού, συζήτησε το συμβούλιο υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) που συνεδρίασε εκτάκτως την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Προσερχόμενοι στις επείγουσες συνομιλίες για τον συντονισμό των μέτρων αντιμετώπισης της επιδημίας, οι υπουργοί Υγείας δήλωσαν ότι η Ευρώπη χρειάζεται να επιδιώξει να διασφαλίσει ότι μπορεί να καλύψει μόνη της την τροφοδοσία της σε φάρμακα και εξοπλισμό προστασίας.

«Δεν είναι κάτι που μπορεί να λυθεί αύριο, αλλά πρέπει να αρχίσουμε σήμερα τις συζητήσεις ώστε να έχουμε μία λύση μεθαύριο», δήλωσε ο αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ Ανσομπερ.

Η Ευρώπη υφίσταται καθυστερήσεις στην προμήθεια φαρμάκων και προστατευτικών μασκών, σύμφωνα με πηγές της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, καθυστερήσεις που συνδυάζονται με σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων στην ήπειρο.

Πολλές χώρες εξαρτώνται από τη Κίνα για την προμήθεια φαρμακευτικών συστατικών στην εποχή των παγκοσμιοποιημένων αλυσίδων τροφοδοσίας και αναζητούν τρόπους για να αποφύγουν της ελλείψεις σε ζωτικής σημασίας φάρμακα.

Υπερεξάρτηση από την Κίνα

Ανώτατος ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση εξετάζει τις καθυστερήσεις στην τροφοδοσία φαρμάκων από την Ασία, ενώ η Γαλλία έχει προειδοποιήσει για υπερεξάρτηση από την Κίνα, αφού το 40% των συστατικών που προορίζονται για την γαλλική φαρμακοβιομηχανία εισάγονται από εκεί.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση ανησυχεί επίσης για την επιβολή περιορισμών στην εξαγωγή ορισμένων φαρμάκων από την Ινδία, τον μεγαλύτερο προμηθευτή γενόσημων φαρμάκων παγκοσμίως, η οποία επίσης εξαρτάται από τη εισαγωγή κινεζικών πρώτων υλών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!