Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Τιμονιέρης (σε ηλεκτρικό όχημα) και ο πρόεδρος Μπάιντεν!
[Protagon]: Τιμονιέρης (σε ηλεκτρικό όχημα) και ο πρόεδρος Μπάιντεν!

[Protagon]: Τιμονιέρης (σε ηλεκτρικό όχημα) και ο πρόεδρος Μπάιντεν!

«Οπως ξέρετε, παιδιά, εγώ είμαι τύπος του αυτοκινήτου» έγραψε στο Τwitter o Τζο Μπάιντεν (η σχέση του με την πράσινη Κορβέτ που του είχε χαρίσει ο πατέρας του είναι σχεδόν… ερωτική) κάτω από μία φωτογραφία που τον δείχνει στο τιμόνι ενός μεγάλου λευκού οχήματος.

Δεν υπάρχει τίποτε το μυστηριώδες: ο αμερικανός πρόεδρος πήγε στην πρωτεύουσα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, στο Ντιτρόιτ της Πολιτείας Μίσιγκαν, για να προωθήσει την καμπάνια υπέρ της ηλεκτροκίνησης και να επιδείξει τα επιτεύγματα των ΗΠΑ σε αυτόν τον τομέα.

Ο πρόεδρος δεν είδε μόνον, αλλά επιβιβάστηκε σε τέτοια οχήματα και, όπως βλέπετε, έπιασε κιόλας και τιμόνι στα χέρια του σε ένα από αυτά.

Και ήταν και κεφάτος: το πρότζεκτ του περί υποδομών εγκρίθηκε από το Κογκρέσο και δίνει ξεκάθαρο στίγμα οικολογικής στόχευσης καθώς εισάγει καινοτομίες ύψους 7,5 δισ. δολαρίων – θα δημιουργηθεί καινούργιο οδικό δίκτυο στις ΗΠΑ, ικανό να επιτρέπει την επαναφόρτιση των μπαταριών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ώστε να συνεχίζουν απρόσκοπτα το ταξίδι τους στους αυτοκινητοδρόμους της αχανούς ενδοχώρας.

Τα υπόλοιπα οικολογικά μέτρα που έχει εξαγγείλει ο Μπάιντεν αναμένουν τη σειρά τους στα νομοθετικά σώματα.

Ο πρόεδρος επισκέφθηκε το εργοστάσιο της General Motors που εκσυγχρονίστηκε παραγωγικά και προσανατολίστηκε στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο Μπάιντεν έχει υποσχεθεί ότι το Ντιτρόιτ θα καταστεί η πρωτεύουσα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ότι οι νέες θέσεις εργασίας «θα έρθουν στο Μίσιγκαν και όχι κάπου αλλού στον κόσμο». Είπε πάντως ότι προς στιγμήν η Κίνα έχει τεθεί επικεφαλής του αγώνα της μετάβασης από τον κινητήρα εσωτερικής καύσεως στον ηλεκτροκινητήρα, ωστόσο συμπλήρωσε με νόημα ότι «αυτό θα αλλάξει σύντομα, αφού ο νέος νόμος για τις υποδομές θα αρχίσει να αποδίδει αποτελέσματα».

Πριν από αυτήν τη φωτογράφιση στο ηλεκτρικό όχημα, τα γκάλοπ αποτύπωναν πτώση της προσωπικής δημοφιλίας του αμερικανού προέδρου, παρά τη γενικότερη αποδοχή των νομοσχεδίων που φέρνει στη Βουλή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!