Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Θρίλερ με μυστική χρηματοδότηση 1,5 δισ. ευρώ στην Καθολική Εκκλησία της Αυστραλίας
[Protagon]: Θρίλερ με μυστική χρηματοδότηση 1,5 δισ. ευρώ στην Καθολική Εκκλησία της Αυστραλίας

[Protagon]: Θρίλερ με μυστική χρηματοδότηση 1,5 δισ. ευρώ στην Καθολική Εκκλησία της Αυστραλίας

H αυστραλιανή γερουσιαστής Κοντσίτα Φιεραβάντι Γουέλς ζήτησε πριν από λίγο καιρό από την κρατική υπηρεσία ελέγχου της διακίνησης μαύρου χρήματος και χρήματος προερχόμενου από εγκληματική δραστηριότητα (AUSTRAC) να πραγματοποιήσει έναν έλεγχο στους λογαριασμούς της Καθολικής Εκκλησίας της Αυστραλίας. Η γερουσιαστής, σαν κάτι να ήξερε, ζήτησε από την υπηρεσία να κάνει έλεγχο για οικονομικές συναλλαγές που πιθανώς έχουν πραγματοποιηθεί από το Βατικανό ή από οργανισμούς, ιδρύματα κλπ που σχετίζονται με αυτό με αποδέκτη την Καθολική Εκκλησία της Αυστραλίας από το 2014 μέχρι σήμερα. Η απάντηση της υπηρεσίας προκάλεσε αρχικά σοκ και στην συνέχεια πλήθος ερωτημάτων που έχουν δημιουργήσει ένα σκηνικό το οποίο παραπέμπει σε σενάριο ταινίας μυστηρίου.

Η AUSTRAC ανακοίνωσε ότι από την έρευνα της προκύπτει ότι τα τελευταία επτά χρόνια έχουν γίνει 47 χιλιάδες καταθέσεις από το Βατικανό προς την Καθολική Εκκλησία της Αυστραλίας, με το συνολικό ποσό που έχει φτάσει από την Ρώμη προς την τοπική εκκλησία να ξεπερνά το 1,8 δισ. ευρώ.

Όπως είναι ευνόητο όλοι αναρωτιούνται για ποιο λόγο το Βατικανό χρηματοδοτεί την Καθολική Εκκλησία της Αυστραλίας με τόσο μεγάλα ποσά και γιατί το κάνει με αυτή την διαδικασία των δεκάδων χιλιάδων καταθέσεων. Η αρχική αντίδραση από την έδρα του Πάπα ενισχύει το μυστήριο γύρω από αυτή την περίεργη ιστορία.

«Δεν διακινήθηκαν τέτοια ποσά από το Βατικανό ούτε υπήρξε τέτοιος αριθμός συναλλαγών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!