Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Η Θεσσαλονίκη πενθεί τον εμβληματικό καθηγητή του ΑΠΘ Γιώργο Αναστασιάδη
[Protagon]: Η Θεσσαλονίκη πενθεί τον εμβληματικό καθηγητή του ΑΠΘ Γιώργο Αναστασιάδη

[Protagon]: Η Θεσσαλονίκη πενθεί τον εμβληματικό καθηγητή του ΑΠΘ Γιώργο Αναστασιάδη

Θλίψη σκόρπισε στην ακαδημαϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο ο θάνατος του ομότιμου καθηγητή της Νομικής του ΑΠΘ, Γιώργου Αναστασιάδη, σε ηλικία 77 ετών.

Γέννημα θρέμα της πόλης, ο Γιώργος Αναστασιάδης ήταν ομότιμος καθηγητής στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Δίδασκε Πολιτική και Συνταγματική Ιστορία της Ελλάδας.

Σε ψήφισμα που εξέδωσε για την απώλειά του ο Τομέας Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ ανέφερε πως «στο πολύχρονο ερευνητικό και συγγραφικό του έργο, στα άρθρα του στον Tύπο και στις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές του σημαντική θέση κατείχε η επισκόπηση της νεοελληνικής ιστορίας, των πολιτικών και συνταγματικών θεσμών και η ιχνηλάτηση της σύγχρονης πολιτικής και πολιτιστικής ιστορίας της Θεσσαλονίκης, ιδίως μέσα από τα κοιτάσματα των παλαιών εφημερίδων και της λογοτεχνίας».

Σε πιο προσωπικό τόνο ο αποχαιρετισμός στον εκλιπόντα από τον Βαγγέλη Βενιζέλο, ο οποίος αποχαιρέτησε έναν φίλο και συνεργάτη.

«Με τον Γιώργο Αναστασιάδη μοιραζόμασταν για χρόνια το ίδιο γραφείο στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ. Ανήκε με τον Παύλο Πετρίδη, που έφυγε νωρίς, πριν 21 χρόνια, στον πυρήνα της παρέας», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook , ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Για να συνεχίσει: «Ο Γιώργος Αναστασιάδης ήταν για εμάς ταυτισμένος με την Ανω Πόλη, τη διαρκή αναζήτησή της ταυτότητας μιας πόλης εγκλωβισμένης στη θέση της “Πρώτης μετά την Πρώτη”, με τις αναμνήσεις της δεκαετίας του ’60, με τους ποιητικούς υπαινιγμούς του Διονύση Σαββόπουλου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!