Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Θεσσαλονίκη: Πάνω στο ποδήλατο ο Ζέρβας επιβλέπει τον νέο ποδηλατόδρομο στην παραλία
[Protagon]: Θεσσαλονίκη: Πάνω στο ποδήλατο ο Ζέρβας επιβλέπει τον νέο ποδηλατόδρομο στην παραλία

[Protagon]: Θεσσαλονίκη: Πάνω στο ποδήλατο ο Ζέρβας επιβλέπει τον νέο ποδηλατόδρομο στην παραλία

Με το ποδήλατό του έφτασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στη λεωφόρο Νίκης, για να επιθεωρήσει τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη μεταφορά του ποδηλατόδρομου από το πλακόστρωτο της παλιάς παραλίας στο οδόστρωμα.

«Σήμερα ξεκινάμε κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει στην πόλη μας εδώ και πολλά χρόνια. Χαίρομαι πάρα πολύ που το καινούριο δίκτυο ποδηλατοδρόμων της πόλης ξεκινάει από τη λεωφόρο Νίκης. Ο ποδηλατόδρομος πάνω στο πλακόστρωτο δεν ήταν το καλύτερο δυνατό ούτε για τους ποδηλάτες ούτε και για τους πεζούς και για τον λόγο αυτό τον μεταφέρουμε στο οδόστρωμα. Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε και εναλλακτικά μέσα μετακίνησης στους πολίτες και στους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης», ανέφερε σχετικά ο κ. Ζέρβας.

Ευρύτερο σχέδιο ποδηλατοδρομήσεων

Η μεταφορά του ποδηλατόδρομου της λεωφόρου Νίκης στο οδόστρωμα εντάσσεται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό του δήμου για την προώθηση της βιώσιμης μετακίνησης με την αξιοποίηση της δυνατότητας που προσφέρθηκε στους δήμους να προχωρήσουν σε προσωρινές ποδηλατροδρομήσεις και πεζοδρομήσεις, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Μας δόθηκαν οι δυνατότητες μέσα από τις δυσκολίες του κορονοϊού να σχεδιάσουμε με γρήγορους ρυθμούς το δίκτυο αυτών των ποδηλατοδρόμων και να το κατασκευάσουμε», είπε ο κ. Ζέρβας, σημειώνοντας ότι «στο πλαίσιο αυτό η πόλη θα έχει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου ένα προσωρινό δίκτυο, το οποίο ευελπιστούμε, αν πάει καλά, να το έχουμε μόνιμα».

Νέος ποδηλατόδρομος πρόκειται να κατασκευαστεί στη συνέχεια κατά μήκος της λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!