Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Θεσσαλονίκη: 49 πρόστιμα για παράνομη κυκλοφορία μετά τα μεσάνυχτα
[Protagon]: Θεσσαλονίκη: 49 πρόστιμα για παράνομη κυκλοφορία μετά τα μεσάνυχτα

[Protagon]: Θεσσαλονίκη: 49 πρόστιμα για παράνομη κυκλοφορία μετά τα μεσάνυχτα

Eπεσαν τα πρώτα πρόστιμα για νυχτερινή κυκλοφορία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια των ελέγχων που διενήργησαν οι αστυνομικές αρχές στην πόλη για τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε ότι δεν αποκλείεται η μετακίνηση της πόλης στο επίπεδο 4 του επιδημιολογικού χάρτη, κάτι που σημαίνει γενικό lockdown.

Από τις 12:30 τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί της Κυριακής, οπότε και τέθηκαν σε ισχύ τα νέα μέτρα στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 του επιδημιολογικού χάρτη, βεβαιώθηκαν από την ΕΛΑΣ συνολικά 49 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα σε πολίτες που μετακινούνταν μετά τα μεσάνυχτα χωρίς να φέρουν μαζί τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Επίσης, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου έως τις 6 το πρωί της Κυριακής βεβαιώθηκαν άλλες 127 παραβάσεις, με πρόστιμο ύψους 150 ευρώ, σε πολίτες που δεν τήρησαν το μέτρο της καθολικής χρήσης μάσκας.

Ζέρβας: Πιθανό το lockdown

To ενδεχόμενο να αλλάξει η κατάσταση συναγερμού στη Θεσσαλονίκη άφησε ανοιχτό, μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100.3 ο κ. Ζέρβας.

Οπως σημείωσε, η μετακίνηση της πόλης στο επίπεδο 4 του επιδημιολογικού χάρτη -κάτι που ήδη έγινε έγινε σε Κοζάνη και Καστοριά και κινδυνεύει να συμβεί και στις Σέρρες – δεν αποκλείεται, αλλά τόνισε ότι «δεν είναι κάτι που θα γίνει αύριο».

Ο δήμαρχος είπε ότι «είμαστε σε κρίσιμη περίοδο και αναμένουμε να δούμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων».

Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα, το χαρακτηριστικό της Θεσσαλονίκης και το μεγαλύτερο πρόβλημα, είναι η νεαρή ηλικία των κρουσμάτων, σημειώνοντας ότι ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 28 έτη, αρκετά μικρότερη από τον μέσο όρο της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!