Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Θεσσαλονίκη: 252 θετικοί στον κορονοϊό από τα rapid tests στη Νέα Παραλία – στο 7,4% η θετικότητα
[Protagon]: Θεσσαλονίκη: 252 θετικοί στον κορονοϊό από τα rapid tests στη Νέα Παραλία – στο 7,4% η θετικότητα

[Protagon]: Θεσσαλονίκη: 252 θετικοί στον κορονοϊό από τα rapid tests στη Νέα Παραλία – στο 7,4% η θετικότητα

Εξαιρετικά υψηλό είναι το επιδημιολογικό φορτίο της Θεσσαλονίκης, όπως αποδεικνύεται από έναν ακόμη παρονομαστή, τα rapid tests.

Χθες, Πέμπτη, στη Νέα Παραλία πραγματοποιήθηκαν 3.402 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 252 άτομα θετικά στον κορονοϊό.

Ο δείκτης θετικότητας στο συγκεκριμένο δείγμα, και όχι σε ολόκληρη την πόλη, ήταν 7,41%, κάτι που σημαίνει ότι είναι αρκετά υψηλός. Ο ίδιος δείκτης στο σύνολο της χώρας χθες ήταν λίγο πάνω από το 10%.

Οπως επισήμανε πρόσφατα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ έχει θέσει ως όριο το 4% (εδώ ).

Ανεβαίνει η μέση ηλικία

Η διάμεση ηλικία όσων ανιχνεύθηκαν στη Νέα Παραλία θετικοί στον κορονοϊό είναι τα 32 έτη. Μία αύξηση του μέσου όρου ηλικίας που φοβούνται οι ειδικοί, καθώς σημαίνει ότι οι νέοι έχουν αρχίσει να μεταδίδουν τον κορονοϊό σε γονείς και ηλικιωμένους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!