Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Θεοδωρικάκος: Μαζί με τους νοσήσαντες οι εμβολιασμένοι αστυνομικοί είναι λίγο πάνω από 70%
[Protagon]: Θεοδωρικάκος: Μαζί με τους νοσήσαντες οι εμβολιασμένοι αστυνομικοί είναι λίγο πάνω από 70%

[Protagon]: Θεοδωρικάκος: Μαζί με τους νοσήσαντες οι εμβολιασμένοι αστυνομικοί είναι λίγο πάνω από 70%

Τρεις στους δέκα αστυνομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί, ούτε έχουν νοσήσει για να έχουν αποκτήσει έναν βαθμό ανοσίας. Αυτό παραδέχτηκε μεταξύ άλλων τη Δευτέρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης Status FM, ο κ. Θεοδωρικάκος αρχικά περιέγραψε ως απόλυτα επιτυχημένο τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛΑΣ, όσον αφορά τη διαφύλαξη της τάξης και της ηρεμίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης στα εγκαίνια της 85ης ΔΕΘ. Απέδωσε δε αυτή την επιτυχία στην πολύ καλή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους κοινωνικούς φορείς της πόλης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτό το αποτέλεσμα (αστυνομία, δήμο, περιφέρεια, εμπορικό σύλλογο) και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας.

Παράλληλα αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς των αστυνομικών, αλλά και στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία. «Υπήρξαν πάρα πολλές συγκεντρώσεις πολύ ανομοιογενών κοινών και διαδηλωτών. Το σχέδιο προέβλεπε να μη συναντηθούν όλοι αυτοί και να μην υπάρξουν επεισόδια. Επετεύχθη 100% γι’ αυτό δημοσίως θέλω να το αναδείξω ως ένα θετικό παράδειγμα συνεργασίας» είπε ο υπουργός.

Ο κ. Θεοδωρικάκος μίλησε και για τη σημασία που έχει η φετινή ΔΕΘ, η οποία σηματοδοτεί την επιστροφή στην κανονικότητα που από οικονομική άποψη μπορεί να προσδώσει νέα πολύ ισχυρή δυναμική στη Θεσσαλονίκη.

Σε ερώτηση για την πορεία των εμβολιασμών τους στις τάξεις των αστυνομικών ο υπουργός απάντησε: «Όταν μιλάμε για ανθρώπους, οι οποίοι υπηρετούν το ελληνικό κράτος, όπως είναι οι έλληνες αστυνομικοί, πρέπει να πάρουν πολύ σοβαρά υπόψη ότι έρχονται σε επαφή με τους πολίτες και επομένως έχουν πρόσθετη υποχρέωση να έχουν εμβολιασθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!