Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Θεοδωρίδου: Ενα ύποπτο περιστατικό θρόμβωσης σε 346.000 δόσεις AstraZeneca στη χώρα μας
[Protagon]: Θεοδωρίδου: Ενα ύποπτο περιστατικό θρόμβωσης σε 346.000 δόσεις AstraZeneca στη χώρα μας

[Protagon]: Θεοδωρίδου: Ενα ύποπτο περιστατικό θρόμβωσης σε 346.000 δόσεις AstraZeneca στη χώρα μας

Καθησυχαστική εμφανίστηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, απέναντι στην έντονη ανησυχία που έχει προκληθεί και στη χώρα μας από πιθανές παρενέργειες του εμβολίου της AstraZeneca.

Οπως δήλωσε η καθηγήτρια, στη χώρα μας έχει καταγραφεί μόνο ένα πιθανό επεισόδιο, το οποίο ακόμη διερευνάται αν μπορεί να σχετίζεται με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Οπως είπε η κυρία Θεοδωρίδου στην ενημέρωση των 6 μ.μ. τη Δευτέρα, στην Ελλάδα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 346.000 δόσεις με το εμβόλιο της AstraZeneca.

«Από πλευράς επιδημιολογικής, με τα στοιχεία που υπάρχουν, αλλά δεν είναι πλήρη, φαίνεται ότι το σύνδρομο είναι πιο συχνό σε γυναίκες κάτω των 55 ετών. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών παρακολουθεί και μελετά όλα τα στοιχεία σχετικά με το θέμα, και τα αξιολογεί και κατευθύνει τις ενέργειές της. Ο μηχανισμός των περιστατικών είναι παρόμοιος με αυτόν που προκαλεί τη θρομβοπενία μετά τη χορήγηση ηπαρίνης», είπε η κυρία Θεοδωρίδου.

Ως τώρα, στο Ηνωμένο Βασίλειο σε 11,8 εκατομμύρια δόσεις έχουν διαπιστωθεί 30 περιστατικά. Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων έχει καταγράψει ύστερα από 9,2 εκατομμύρια δόσεις, 44 περιπτώσεις με θρομβοεμβολικό επεισόδιο.

Σύμφωνα με την ΕΜΑ, δεν έχει τεκμηριωθεί αιτιολογική συσχέτιση, ωστόσο η Υπηρεσία συνεχίζει την έρευνα και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει νέο πόρισμα.

Νέες οδηγίες

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, σε συνεργασία με την Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία, έχουν δημιουργήσει οδηγίες γι’ αυτόν τον λόγο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!