Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Θεοχάρης: Φυσικά και θα ανοίξουμε στις 14 Μαΐου
[Protagon]: Θεοχάρης: Φυσικά και θα ανοίξουμε στις 14 Μαΐου

[Protagon]: Θεοχάρης: Φυσικά και θα ανοίξουμε στις 14 Μαΐου

Ο τουρισμός θα ανοίξει στις 14 Μαΐου «με ασφάλεια και παρά την κινδυνολογία», ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης στη Βουλή, ο οποίος αναφέρθηκε και στα νησιά που χαρακτηρίζονται Covid-free.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακής Μάλαμα, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι «το σχέδιο της χώρας μας είναι συνολικό για το άνοιγμα του τουρισμού. Είναι προσεκτικό, είναι ισορροπημένο και επιτρέπει τον ασφαλή τουρισμό σε όλη τη χώρα».

Πρόσθεσε ότι «ανοίγουμε με ένα σχέδιο πέντε σημείων και άμυνας για το επόμενο χρονικό διάστημα και με τις προϋποθέσεις είτε εμβολιασμού είτε αρνητικού τεστ και με τον δειγματοληπτικό έλεγχο με το σύστημα EVA, το οποίο ήταν άκρως επιτυχημένο και για το οποίο έχουμε κερδίσει τη διεθνή αναγνώριση, ώστε να εντοπίζουμε τους ανθρώπους οι οποίοι είναι στα σύνορα θετικοί, με τα ξενοδοχεία απομόνωσης, ώστε να μπορέσουμε να τους απομονώνουμε, με τον εμβολιασμό των εργαζομένων στον τουρισμό, ο οποίος θα γίνει μόλις ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των υγειονομικά ευάλωτων συμπολιτών μας».

Ακόμη υπογράμμισε: «Θα ανοίξουμε με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων τα οποία κράτησαν και πέρσι ασφαλείς τους εργαζόμενους και τους τουρίστες και τους συμπολίτες μας και φυσικά θα τους κρατήσουν και φέτος με τις προσαρμογές που θα κάνουμε».

Σε ό,τι αφορά τις Covid-free περιοχές, ο υπουργός είπε ότι «το σχέδιο της χώρας μας είναι συνολικό για το άνοιγμα του τουρισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!