Τρίτη, 20 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: The Times: «Συμφωνία» Λονδίνου – Βρυξελλών για τα εμβόλια
[Protagon]: The Times: «Συμφωνία» Λονδίνου – Βρυξελλών για τα εμβόλια

[Protagon]: The Times: «Συμφωνία» Λονδίνου – Βρυξελλών για τα εμβόλια

Λονδίνο και Βρυξέλλες βρίσκονται κοντά να καταλήξουν σε μια συμφωνία για τις προμήθειες εμβολίων κατά της Covid-19 το συντομότερο μέσα στο Σαββατοκύριακο. Αυτό τουλάχιστον ανέφεραν οι Times του Λονδίνου.

Με βάση τη συμφωνία, η Ευρωπαϊκή Ενωση θα αποσύρει την απειλή της να απαγορεύσει εξαγωγές εμβολίων των Pfizer/BioNTech προς τη Βρετανία, τονίζεται στο δημοσίευμα.

Σε αντάλλαγμα, η βρετανική κυβέρνηση θα συμφωνήσει να παραιτηθεί από μακροπρόθεσμες προμήθειες του εμβολίου της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, οι οποίες επρόκειτο να εξαχθούν από την Ολλανδία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Την Παρασκευή, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (ΕΜΑ) ενέκρινε το εργοστάσιο παραγωγής του εμβολίου της AstraZeneca στο εργοστάσιο Halix στην ολλανδική πόλη Λάιντεν και μια μονάδα παραγωγής του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στο Μάρμπουργκ της Γερμανίας.

Η έγκριση των μονάδων αυτών παραγωγής εμβολίων από την ΕΕ ήρθε καθώς το ευρωπαϊκό μπλοκ προσπαθεί να αυξήσει τις παραδόσεις το δεύτερο τρίμηνο και να επιταχύνει τον αργό ρυθμό εμβολιασμών στα κράτη-μέλη.

Η γεμάτη προβλήματα διανομή εμβολίων στην Ένωση έχει οδηγήσει σε μια διένεξη με τη Βρετανία , η οποία, σύμφωνα με εκτιμήσεις ευρωπαίων αξιωματούχων, έχει εισάγει τουλάχιστον 21 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων που παρήχθησαν στην ΕΕ. Η Βρετανία υποστηρίζει από την πλευρά της ότι όλα έγιναν σωστά και ότι απλώς έκανε καλύτερη δουλειά στις διαπραγματεύσεις της με παρασκευάστριες εταιρείες και οργανώνοντας αλυσίδες εφοδιασμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!