Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Το θαύμα της Νέα Ζηλανδίας – πώς «καθάρισε» από τον κορονοϊό
[Protagon]: Το θαύμα της Νέα Ζηλανδίας – πώς «καθάρισε» από τον κορονοϊό

[Protagon]: Το θαύμα της Νέα Ζηλανδίας – πώς «καθάρισε» από τον κορονοϊό

Από τις αρχές Μαΐου τα νέα περιστατικά κορονοϊού στη Νέα Ζηλανδία είναι ελάχιστα – εδώ και δύο εβδομάδες δεν υπάρχει ούτε ένα νέο κρούσμα ενώ το τελευταίο μη εισαγόμενο καταγράφηκε στις 29 Απριλίου. Αλλά και οι θάνατοι είναι πολύ λίγοι -συνολικά 22 από την αρχή της πανδημίας- και δεν υπάρχει σχεδόν κανένας ασθενής σε νοσοκομείο.

Αν όλα πάνε καλά, σε περίπου μια εβδομάδα οι ειδικοί θα ανακηρύξουν τη χώρα ελεύθερη από τον κορονοϊό. Θα είναι η πρώτη χώρα με πάνω από 100 κρούσματα που το καταφέρνει και, μάλλον, η πρώτη στον δυτικό κόσμο. Οι περιορισμοί στο εσωτερικό θα αρθούν πριν από αυτή την ημέρα και θα απομένουν μόνο οι έλεγχοι στα σύνορα.

Το αίσθημα ότι «μια ολόκληρη χώρα κατάφερε το απίθανο» είναι πολύ ισχυρό στη Νέα Ζηλανδία, γράφει ο Guardian . Βλέποντας και την εικόνα σε άλλες χώρες, οι πολίτες αισθάνονται μάλλον τυχεροί που απέφυγαν τα (πολύ) χειρότερα. Πάντως οι Αρχές παραμένουν προσεκτικές και δεν θέλουν να θριαμβολογήσουν, παρά την αισιοδοξία που μεταφέρουν οι στατιστικές.

Πώς τα κατάφερε η Νέα Ζηλανδία; Λίγο από τα μέτρα που έλαβε και λίγο από τύχη, παραδέχονται οι Αρχές.

Πριν από την εφαρμογή ενός σκληρού lockdown από τις 25 Μαρτίου, τα μοντέλα παρουσίαζαν μια εξαιρετικά ανησυχητική εικόνα. Χωρίς έλεγχο, ο ιός θα μπορούσε να έχει χιλιάδες θύματα στη χώρα. Ο περιορισμός μετακινήσεων για σχεδόν ένα μήνα απέδωσε: τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ως σήμερα είναι περίπου 1.500.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!