Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Θα γίνει η Μαγκνταλένα Αντερσον, η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Σουηδίας;
[Protagon]: Θα γίνει η Μαγκνταλένα Αντερσον, η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Σουηδίας;

[Protagon]: Θα γίνει η Μαγκνταλένα Αντερσον, η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Σουηδίας;

Η «καλύτερη υπουργός Οικονομικών στον κόσμο», όπως αποκάλεσε την Μαγκνταλένα Αντερσον ο Στέφαν Λεβέν, θεωρείται το φαβορί για τη θέση του απερχόμενου πρωθυπουργού της Σουηδίας.

Θα γίνει έτσι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας και θα δώσει ένα τέλος σε αυτή την «ντροπή» του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Σουηδίας, ότι δεν είχε ποτέ γυναίκα πρόεδρο, γράφει η Telegraph .

Με σπουδές στο Χάρβαρντ και πολύ χαρισματική, η «Μάγκντα» Αντερσον έχει πολλές συμπάθειες στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Σουηδίας και ο Λεβέν την προωθεί για αντικαταστάτριά του, στο κόμμα και στην κυβέρνηση, όταν αποχωρήσει από την πολιτική τον Νοέμβριο.

«Υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσα στα σουηδικά κόμματα για το ποιο θα σπάσει πρώτο την αντρική παράδοση στην πολιτική και ασκείται πίεση στους Σοσιαλδημοκράτες», λέει η Ντρουντ Ντάλερουπ, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης.

Είναι το μεγαλύτερο φαβορί εδώ και δεκαετίες για τη θέση του προέδρου στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, προσθέτει η Εβα Στένμπεργκ, δημοσιογράφος στην εφημερίδα Dagens Nyheter.

Η Σουηδία είναι η μόνη βόρεια χώρα χωρίς γυναίκα πρωθυπουργό. Η Νορβηγία προηγήθηκε πριν 40 χρόνια, η Φινλανδία πριν 20 και η Δανία πριν 10.

Η Αντερσον αποφεύγει να επιβεβαιώσει ότι είναι υποψήφια για τη θέση του Λεβέν, αλλά αυτό είναι το σύνηθες στη Σουηδία. Ομως, καλλιεργεί την υποψηφιότητά της από τον Μάιο, παρουσιάζοντας το νέο οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος με τίτλο «Ανακατονομή για Ισότητα», κλείνοντας το μάτι στην αριστερή πτέρυγα των Σοσιαλδημοκρατών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!