Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Τέξας: Οι Δημοκρατικοί… απέδρασαν και ο κυβερνήτης θέλει να τους συλλάβει!
[Protagon]: Τέξας: Οι Δημοκρατικοί… απέδρασαν και ο κυβερνήτης θέλει να τους συλλάβει!

[Protagon]: Τέξας: Οι Δημοκρατικοί… απέδρασαν και ο κυβερνήτης θέλει να τους συλλάβει!

Στο Τέξας αυτές τις ημέρες συμβαίνουν περίεργα πράγματα.

Πρώτον, το τοπικό νομοθετικό σώμα καλείται να υπερψηφίσει Ρεπουμπλικανικούς νόμους που στην ουσία περιορίζουν το δικαίωμα της ψήφου, ιδίως των μαύρων.

Δεύτερον, οι τοπικοί Δημοκρατικοί βουλευτές εγκατέλειψαν μαζικά την Πολιτεία τους, προσπαθώντας διά της… μεταναστεύσεώς τους να μπλοκάρουν την αναθεώρηση της εκλογικής νομοθεσίας σε αντιδραστική κατεύθυνση.

Τρίτον, ο τοπικός κυβερνήτης Γκρεγκ Αμποτ απειλεί να συλλάβει τους Δημοκρατικούς βουλευτές.

Απίθανες καταστάσεις!

Οι Δημοκρατικοί αιρετοί εγκατέλειψαν το Τέξας με στόχο να μην επιτευχθεί απαρτία Σώματος και, συνεπώς, να αναβληθεί η αναθεώρηση των εκλογικών νόμων την οποία μανιωδώς επιδιώκουν οι Ρεπουμπλικανοί. Πέταξαν μέχρι την Ουάσινγκτον καταγγέλλοντας ότι η αναθεώρηση βλάπτει το δικαίωμα ψήφου, ειδικά όσον αφορά τις κοινότητες των εγχρώμων, και αναμένουν. Τα ιδιωτικά αεροπλάνα που μετέφεραν περισσότερους από 50 Δημοκρατικούς έφυγαν από το Οστιν για την Ουάσινγκτον την περασμένη Δευτέρα.

Ορισμένοι Δημοκρατικοί του Τέξας εν πτήσει (Corriere della Sera)

Σε απάντηση της φυγής τους, που υπονόμευσε τις διαδικασίες στο Σώμα, ο κυβερνήτης του Τέξας ανακοίνωσε ότι θα συλλάβει τους Δημοκρατικούς μόλις αυτοί επιστρέψουν στην Πολιτεία του! Παράλληλα είπε ότι θα καλεί ειδικές συνεδρίες επ’ αόριστον έως ότου επιτευχθεί η σύγκληση του οργάνου. Είπε ο Αμποτ: «Μόλις επιστρέψουν στην Πολιτεία του Τέξας, θα συλληφθούν, θα κλειστούν στο Καπιτώλιο του Τέξας μέχρι να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους»… Περιττό να πούμε ότι ο Αμποτ είναι Ρεπουμπλικανός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!