Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Το Τέξας απαγόρευσε τις αμβλώσεις μετά την έκτη εβδομάδα κύησης
[Protagon]: Το Τέξας απαγόρευσε τις αμβλώσεις μετά την έκτη εβδομάδα κύησης

[Protagon]: Το Τέξας απαγόρευσε τις αμβλώσεις μετά την έκτη εβδομάδα κύησης

Σε ισχύ τέθηκε την Τετάρτη νόμος στο Τέξας που απαγορεύει τις αμβλώσεις μετά την έκτη εβδομάδα κύησης, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ δεν εξέτασε το έκτακτο αίτημα από οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών για να εμποδίσει την εφαρμογή του.

Βάσει του νομοσχεδίου, το οποίο υπέγραψε τον Μάιο ο Ρεπουμπλικάνος υπερσυντηρητικός κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Αμποτ, απαγορεύονται οι αμβλώσεις μετά τον εντοπισμό καρδιακού παλμού στο έμβρυο. Ουσιαστικά, ο νόμος απαγορεύει τουλάχιστον το 85% των αμβλώσεων που γίνονται στην πολιτεία, σύμφωνα με αντιπάλους της νομοθεσίας.

Πολύ μεγάλο ποσοστό γυναικών δεν έχει καταλάβει καν ότι είναι έγκυοι στην έκτη εβδομάδα κύησης.

Τόσο αυστηρή απαγόρευση δεν έχει υιοθετηθεί σε καμία πολιτεία των ΗΠΑ μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου το 1973 στην υπόθεση Ρόου εναντίον Γουέιντ, η οποία ουσιαστικά νομιμοποίησε τις αμβλώσεις σε όλη τη χώρα.

Οι κλινικές της οργάνωσης Planned Parenthood, άλλες κλινικές που προσφέρουν υπηρεσίες σε γυναίκες, γιατροί ακόμη και ιερείς προσέφυγαν εναντίον του νομοσχεδίου τον Ιούλιο στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Οστιν, επισημαίνοντας ότι παραβιάζει το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση.

Εξάλλου ο νόμος αυτός ξεχωρίζει από άλλους που έχουν υιοθετηθεί σε ρεπουμπλικανικές πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς δίνει το δικαίωμα στους πολίτες να φροντίζουν για την εφαρμογή του! Αντί να προβλέπει ποινές για όσους κάνουν αμβλώσεις, επιτρέπει στους πολίτες του Τέξας να υποβάλουν αγωγή εναντίον κλινικών ή γιατρών που κάνουν αμβλώσεις ή εναντίον οποιουδήποτε «βοηθά ή συνδράμει» σε άμβλωση ζητώντας αποζημίωση τουλάχιστον 10.000 δολαρίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!